21.1.10

N, 1192. päev: ehmatav neljapäev

Sa imede ime, käekell on läinud hommikuks õigeks.

Bussiraamatus on lugu, kuidas kaval keiser Heinrich IV käis Canossas. Paavst jäi uskuma, et keiser lihtsalt kahetseb pattu, aga Heinrich IV sai kirikuvande alt pääsedes ka oma vasallid tagasi ja paavsti kaval plaan enda poole hõivatud vasallidega (kirikuvanne peatas nimelt vasallisuhted) lasta valida Saksamaale teine keiser läks tühja.

Eestis on hirmus külm (−25 °C). Novembris külastatud usin Saksa veinipõldur on aga juba alustanud kevadtöödega nagu Ivan Orava vanaisa. On tüüpiline nn novembriilm, udu, keskpäeva paiku törts lund, muidu nullis ja pisut plussis.

Muidu kummaline päev, kus hommikul on meeleolu nagu Hitleri punkris; päeval läheb asi üpris segaseks – ja ma ei pea silmas kohalikul lennuväljal toimunud lennuõnnetust, aga eks see ka; aga õhtuks on resett reaalsusesse toimunud ja meeleolu imelikult rahulik. Vaja on õppida uut moodi mõtlema ja võib-olla ära juua ka üks vein. No comments.

Koristan, sh saab korda öökapi pealne, hävitan nt jõulualbumi proovipilte, korrastan isegi telefoni sisu ja kõvaketast, korrastan Lightroomi märksõnu. Vein on 2008. a sügisel nn Läti veinikeldrist ostetud Sunshine 2007.