23.1.10

L, 1194. päev: don't worry for me Argentina

Parandan oma kursuse eksamitöid ega suuda kuidagi aimata, kuidas olen varem suutnud seda teha umbes kahe õhtuga. Täielik müstika. Brutos on kulunud nädal, netos kella seitsmeks kokku 12 tundi, hinnatud on 14 tööd. Veel on kolm. Ühe halvimatest töödest kirjutas kursuse oivik, nähtavasti tegi kiirustades, väga lohakalt.

Järje hoidmiseks printisin tööd välja ja märkisin sinna umbes kolmapäeval (millal see oligi, kui käisin postkontoris) olulisimad leiud markeriga ära. Ent toavalguses kollane marker ei paista! Kõik tuleb läbi puurida uuesti. Oleksin pidanud mõtlema sellele varem või kasutama muud värvi markerit, nagu fotohuvi algusaastail, kui hakkasin detailselt kladesse kirja panema, mida miskil negatiivil kuskil kaadril on, ja sinna punase vildikaga märkisin, mis pilte on kunagi suurendatud, siis pimiku punases valguses olid need märkmed täiesti nähtamatud, mistõttu tuli kasutusele võtta hoopis roheline pliiats, nii et märkmed paistsid pimikus mustana.

Hindamise ühtlustamiseks tuleb enamik töid läbi käia mitu korda, pärastpoole tüüpvigade loetelu järgi. Siis õnnestub Excel 2007 uusi kopimisfunktsioone kasutades ära rikkuda terve semestri peamine hindetabel!! Aga mul on 15. jaanuari seisuga HTM-tabel, prindin selle välja, ajan näpuga järge ja taastan. (Umbes pooled hinded on olemas eraldi tabelites, aga HTM-tabel on ülevaatlikum ning et ma seda tollal 15. jaanuaril siis veel korras peamise hindetabeliga üksipulgi võrdlesin ja vahepeal muudatusi olnud ei ole, siis saab kasutada seda.)

Hilisõhtuks aga saab valmis ning vaatan lustaka filmi Top Secret! (1984).

No comments: