24.1.10

P, 1195. päev: To see with eyes unclouded by hate

Tallinna Tehnikaülikool tahab nime muuta, võtta nende „ees seisvate” ülesannete ja laienenud teemade tõttu uueks nimeks kas Tallinna „Tehnoloogiaülikool” või Otto Madissoni järgi Madissoni Ülikool. Soovitan (täitsa tõsiselt) pidada enne nõu Eesti Keele Instituudiga, kuivõrd tehnoloogia (tootmisviisid) on tehnikast (suur valdkond) tegelikult väga väike osa. Inglise keeles ongi palju asju teistmoodi kui eesti keeles, aga see Mustamäe kalda alla kohale jõudnud vist ei ole.

(Lehekommentaaridest võib lugeda ka, et eriti hästi kõlaks inglise keeles Tallinn Institute of Technology = TIT.)

Madissoni Ülikoolist arutame edasi, kas Tartu Ülikool võiks olla Ergma Ülikool või Aaviksoo Ülikool, kuni ma pakun, et pigem siis juba Parroti Ülikool, sest mõelge, millist furoori tekitaks maailmas nimetus The Parrot University! ☺

Vaatan kolmapäeval saabunud DVD-sid; võib kujutada ette, mis mõju võis olla lendaval tsirkusel 1969. aastal, kui varasem TV-huumor oli olnud valdavalt teistsugune. Siis tegelemine pildiarhiiviga.

Eestis on paiguti ligi −30 °C; jälgin Google Earthi EHMI plugina näidatavaid andmeid reaalajas. Lõuna-Eesti suurima välikäimla lähedal on −29 °C.

Likvideerin neljapäeva õhtul pannile unustatud, aga kohe avastamise järel likku pandud söekuhila ja kohe seejärel teen ka vajalikke sanitaartehnilisi töid. Kui hea, et mitmest kilupuhastamise korrast on veel järel paksemaid kummikindaid. Paistab siiski, et pann on õhtal ehk siis selle teflonkatte peal on veel osaline söekate, mis aga mitte tervislik pole.

Õhtu lõpuks animafilm もののけ姫 (Mononoke-hime (1997), Princess Mononoke). See nüüd ka kuidagit moodi lastefilm ei ole, karbil on tore osundus, et pärast selle filmi nägemist tundub iga järgmine Disney film nagu järjekordne Toy Story. Teatmeteoses The Anime Encyclopedia on filmil koguni hoiatus V (violence). Miyazaki mõtles lugu välja 20 aastat ja filmi tehti kolm ning kõik peale mõne ussikohtade minuti on joonistatud käsitsi. Tulemus on võimas!

Kui magama lähen, on õu kõik valge.

No comments: