11.1.10

E, 1182. päev: konntest du schwimmen wie Delphine

Vend saatis Google Earthi jaoks plugina, mis muu hulgas näitab reaalajas õhutemperatuure. Näen, et siit 1656 km kaugusel on täna hommikul −25 °C. Soojad tervitused sinnakanti! Siin näitab kraadiklaas +2, mis tähendab, et all tänaval on umbes −1. Lumi on veel maas.

Nagu ikka, tulevad kõige huvitavamad mõtted siis, kui neid üles märkida ei saa, näiteks jalgrattaga sõites või duši all. Täna tuli meelde pöörane mõte, mis hetkeks tekkis eelmisel nädalal eesti kolleegidega kohvitades, aga mis vestluse käigus ununes. Pakun seda eesti seltsile; kui see teoks saab, siis räägitaks sellest veel kaua.

Tööesi on selline, et eeloleva 17 töötunni jooksul on vaja toimetada 93 lk. Ühes toimetatavas tekstis mainitakse pikaajalise ravi tulemuse analüüsi, mille tegemise ajaks olid pooled patsiendid surnud; tõlkija arvates oli aga analüüs eriti letaalne, sest tõlkes seisab, nagu surid pooled patsiendid analüüsi ajal.

Õhtul käin poe juures – poe bussipeatusse jõudes tormab bussi pealt üks härrasmees hirmsa jooksuga poe suunas. Vaatan kella ja poe sulgemiseni on ainult 8 minutit, st ma poodi ei jõuakski. Parem sõidan kohe teise bussiga tagasi.

Leian, et just eile uuritud objektiivist on eelmisel teisipäeval tulnud välja uus ja parem mudel. See projekt tuleb seega jätta mõneks kuuks ootele, kuni a) toode müüki tuleb (veebruari lõpus) ja b) hind rahuneb. Uuringud jätkuvad aga uue põhiobjektiivi suhtes. Senine Sigma 18–200 mm supersuum – kuuldavasti on Canoni enda analoog parem, aga seda 2008. a kevadel veel ei olnud) võib jääda universaalseks reisiobjektiiviks; sihikul on lühem, ent valgusjõulisem ja parema optilise kvaliteediga objektiiv. Mul on suured lootused, et äkki saab sellega ikka täitsa häirivast kromaatilisest aberratsioonist lõpuks lahti.

No comments: