8.1.10

R, 1179. päev: d160, 5110, C35i, C65, C75, K880i

Õhtul käin Kõrgmetsa maksimarketis, nagu reedel ikka, ja sealt naastes on nii külm, et nägu külmetab. No ega mul siinmaal siis mütsi vaja ole. Eestis paukuvat 20-kraadine pakane ja selle külm hõng ulatub siiamaani.

* * *

Neile ullikestele, kes arvavad, et siinmaal on internet olemas. Nagu teada, on mind nörritanud juba õige pikka aega see, et kohaliku TELE2 15-päevase maksetähtajaga mobiiliarve tuleb 8 kilomeetrit kaks nädalat (ja et Austraaliasse läheb kiri 6 päevaga, siis järelikult käivad mu arved Austraalia kaudu). No firmal on veebikoht isegi olemas, otsisin sealt, mis telefone nad müüvad (tahan oma iidset nn Timi telefoni välja vahetada) – arvake ära, mitu mobiili nende veebipoes müügil on? a) 12; b) 34; c) 56; d) 78? – ja siis leidsin, et neil on olemas ka klientide veebileht. No mõeldud-tehtud, registreerisin end sinna kasutajaks. Arvake ära, kuidas saabub aga selle salasõna – a) e-postiga; b) tigupostiga; c) koaalapostiga? — „Mõttepausi ajal mängib klaveril Viive Ernesaks,” ütlen Enn Eesmaa häälega, aga keskedalikku klaveripala kujutage ette ise.

Õiged vastused: a) ja see:

.
Seega kui kellelegi veel segaseks jäi, siis kordan üle: postiga. ÜMBRIKUS.

On second thoughts – et mu Siemens C65 on olemas olnud märkimisväärsest ajast saati, oleks huvitav jälgida, kui kaua see üldse töötab, kuni täielikult otsad annab. Sellest kaks eelmist telefoni seisid lõppfaasis koos kummirõngaste või teibiga, aga tunduvalt vähem kui kuueaastase kasutamise järel. Seal on isegi kuue aasta vanused tilinad alles, mida enam kuskilt ei saa (nt venna ja ema jaoks Ohne Dich ning õpingukaaslaste jaoks Who Is It?). Sellest eelmises (Siemens C35i) sai tilinaid ise kirjutada, nii et mul oli seal helinaks Priit Veebeli tuntud laul.

On third thoughts – võib-olla ikka ei ole. Ennist mõtlesin, et märtsist 2004, kuigi samas leidsin, et märtsis 2004 C65 alles ilmus ja umbes mais 2004 mäletan jupsimist vana C35i-ga, kui seltskonnast oli mul ainsana seal vajalik number, aga helistamise asemel jooksis telefon üldse kinni, nagu mõnikord juhtus, ja sisselülitamise eel pidi aku korraks eemaldama, st teibi lahti näppima. Äkki oli siis märtsis 2005, peab tollastest üleskirjutustest otsima.

Otsitud ja leitud. Tollases blogis on uuest telefonist jutustav sissekanne 6.3.2005. Seega on töötanud mitte ligi 6, vaid pisut tagasihoidlikumad 5 aastat.

* * *

Journal of Improbable Reaseachi blogis on vana õppefilm, kus südame rütmihäireid selgitatakse koreograafia abil (mis nähtavasti on tummfilm, aga noh, ma naersin nii, et silm märg).

No comments: