5.3.07

E, 335. päev: kumm

Vihmane ja töine päev. Vahepeal paistab päike (mis tähendab aknakatete keeramist). Toanaaber C räägib, et SCH-majas oli aknakatetega täpselt samamoodi (et katete sulgemine ajas ilma pilve ja avamine tõi päikese välja). Aga ilm on jahedam kui nädalavahetusel.

Päeva sõna on ühes paljude susserdistega meditsiinitõlkes, kus kondoomide asemel seisab "kustutuskummid". See on mälust tulnud (see rakendus on paljukeelne ja mälu annab seoseid ka muude keelte kaudu), aga ma ei oska öelda, kuidas; ainus selgitus on, et mälu pimedates salasoppides on kuskil võrdusmärk inglise sõnaga rubber, mis on pisut kohatu, sest viimane ei ole selles tähenduses oskuskeel. [Käesoleva teemaga meenub Soome poekett Etola, mis reklaamis end müüvat mis tahes kummi- ja plastkaupu, välja arvatud just neid kummi-/plasttooteid, mille peale lugeja mõte on praegu läinud.]

Käin õhtul Kirikmäe prismas (patareid, kruvikeeraja, vt allpool).

Õhtul skannin negatiive edasi, saades digikujule sellised aarded nagu mina esitamas balleti põhipositsioone või muusikaõpetaja sünnipäev, kus lauluklassis oli sünnipäevalaual täpselt viis eset: ajaleht Pravda, pudel viina, päts leiba, nuga ja jupp poolsuitsuvorsti. Aeg oli 1989. aasta ning tore, et direktor ei juhtunud nägema. Prooviks skannin ka 16 mm negatiivi (mul oli ka 16 mm filmiga pisifotokas, mille kaader oli 14 × 10 mm, mille suurendamiseks tuli suurendi kruvida lae alla ja säritada sealt fotopaberit ei tea kui kaua). Õnnestub.

Peale selle vahetan ära rulluisuspidomeetri näidiku patarei. Mälu järgi ostetud CR1632 on õige suurus ja poe väikseima kruvitsa ots on ka täpselt paras (patarei eemaldamiseks tuleb vabastada kuus kruvi). Et näidiku patarei oli talvel tühjenenud ja pühapäeval ei olnud uut kuskilt võtta, jäi mul eile teadmata, kui palju või kiiresti ma uisutasin. Edaspidi tean.

No comments: