31.8.10

T, 1377. päev: valmistumine

Lõuna ajal matkapoes. Pärast on peatuses tüütu vanamees, kes algul uurib, kas buss sõidab jaama. Pärast tuleb uuesti tüütama; ma ei saa aru, mida ta tahab. Kui käega vehin, solvub ja hakkab viisakalt vabandama, mis on veel tüütum.

Saksa Amazon soovitab, et kuna ma kunagi tellisin neilt ehituskorralduse raamatu, äkki soovin veel samal teemal, nt ehituse allhanke korraldamisest. Nali muidugi selles, et eelmine raamat jutustas keskaegsest ehitamisest – materjalide veost härgadega, tellingute sissemüürimisest, kivide tõstmisest käärtangidega (Steinschere) ja ehitustöölistele sellise palga maksmist, et kahe nädala palga eest võiks osta sea ja kaheksa kuu palga eest juba liiklusvahendi ehk hobuse. Kui ma ei eksi, siis Tallinnas Nunnavärava eesvärava ehituselt on teada, et ehitustöölised sõid ja jõid ehitusisanda kulul, sõid soolaliha ja jõid peale umbes viis liitrit õlu päevas, mille kohta keegi toredasti märkis, et kui see juhtunuks temaga, siis jäänuks tal kogu töö tegemata. Ma ei ole kuskil märganud teavet, kui kange oli keskaegne õlu – kas rohkem nagu paarikraadine kali või nagu 16-kraadine koduõlu, mis pahaaimamatuid peokülalisi tänapäevalgi niidab ja jalgrattureid uuesti jalgrattasõitu õppima paneb? — Vastuse annab muidugi Google, mis leiab selle inimkonna kogu tarkuse varasalvest Wikipediast. See nimelt vastab, et veel lahjem kui kali!

Piltide eksportimine ja väärtuslikemate failide varundamine. Te ei kujuta ette, kui kaua kestab vana varukoopia 300 gigabaidi kustutamine.

No comments: