2.8.10

E, 1348. päev: tagasi tööl

Euromündid leian fotokotti ära pannes ka üles. Nimelt kuulen, et fotokatasku klappi liigutades kostab kuskilt kõlinat.

Esimene tööpäev pärast puhkust on täpselt nagu esimene tööpäev pärast puhkust. Käin läbi vahepeal tulnud meile ja mida ma näen: just mu esimesel puhkusepäeval on tulnud meil just sama 200-leheküljese toimetuse kohta, mille tähtaeg oli mul kirjas kui 23. juuli ja mis mul valmis kangelaslikult viimase tööpäeva, 16. juuli õhtul, et ärge enne 23. juulit seda tegema hakake, tähtaeg on tõesti alles septembris. Rrrrrgggggghhhhh...!!!

Kahenädalane paus käelise osavuse harjutamises annab tunda, sest tippimisvigu tuleb täna väga palju. Eks me tekstikirjutajad ole nagu viiulikunstnikud, kes kaheksa tundi päevas muudkui harjutavad.

Saan kolleegi käest kätte vahepeal saabunud kunstfoto. See vastab ootustele ja seega on sellesuvine üks fotoprojekt valmis.

Piki välisaknalaua kogu kolmemeetrist nähtavat osa patseerib otsast otsani harakas – aeglaselt ja ümbruse (ning toa) hoolikaks uurimiseks pead keerutades. (Dilemma: kas õngitsen välja telefoni ja teen halva pildi ning ehmatan liigutades linnu minema või istun täiesti vagusi ja vaatan kauem. Muidugi vaatan!)

Kirikmäe prismasse on ilmunud müügile 8 GB CF-mälukaardid ja – lausa suur üllatus – Hoya filtrid (tavaline ja mitmekordse kattega UV-filter ning madala raamiga PL-CIR-filter), sealhulgas koguni 77 mm keermega, mida taolisest toidupoest on päris raske loota. Lähen kõnnin vaatama, ega tindiriiulisse ole tulnud konnapildiga tinti – seda siiski mitte. Samas endist tabelit, et ostke meie võltstinti ja tühistage sellega oma printeri garantii, ka ei paista. Võib-olla ma lihtsalt ei vaadanud hästi.

Teen mõttelisi ja kaardilisi ettevalmistusi järgmise nädalavahetuse veetmiseks. Meeldiv elamus rattalaenutusega ning puhkusel mahavändatud paljukümned kilomeetrid on ajanud hamba verele.

No comments: