14.2.06

T, 14. päev: huvitav korter

Kõigepealt soovin head sõbrapäeva! Uurige teie ka selle tähtpäeva tausta ja saate teada, et püha Valentinus oli nii tundmatu isik, et tema elust ja surmast ei olegi suurt midagi teada ja tema püha on üpris tehislik, asendades peaaegu samalaadse Rooma püha 15. veebruaril. (Eesti uuemas ajaloos seostub 14. veebruariga üks inetu lugu 10 aastat tagasi, aga sellest me siin rohkem ei räägi.)

Tänane hommik ja terve päev möödub paksus udus. Kirikmäe otsast avanev vaade on ahenenud kaheksale lähimale kuuseladvale ja avardub (vanalinnani, aga mitte kaugemale) alles õhtu eel. On jälle äärmiselt töine päev.

Lõunavaheajal kiirustan kella 12.35-ks K. uulitsale, kus et üle vaadata üks saada olev korter. Kuigi saan täpselt lõuna algushetkel kell 12.15 majast välja ja buss tuleb ka kohe, osutuvad majanumbrid jooksvat teistpidi ja nõnda tuleb teha üks soliidne kiirmarss (a gentleman will walk, but never run) ning jõuan kohale kell 12.36, mis pole selle ekslemise ja paari hoogu mahavõtva pika punase tulega foori peale peale sugugi paha. Korter on selgelt kehvem kui eelmine, mida vaatamas käisin, kuigi suur (aga tühi) nagu karjakoppel. Maakler ilmselt näeb mu pikka nägu ja küsib, kas ma lootsin ehk midagi muud, millele ma püüan vastata võimalikult reipalt, et korter on huvitav (kuidas see oligi ühes "Simpsonite" jaos, kus Marge läks kinnisvaramaakleriks ja Lionel Hutz talle õigeid väljendeid õpetas: mitte "kitsas", aga "hubane"; mitte "lagunenud", aga "rustikaalne" jne jne). Kui see kõrvale jätta, et mööbli ja isegi lampide seis oli null (no kraanikausid ja vetsupott ikka olid) ja et korter näeb välja tugevas remonditarbes, siis plusspoolte pealt on see, et põrandad on korralikud lakitud laudpõrandad ja mitte vaipkate nagu siin üldiselt ning et põhiliselt vajavad seinad kosmeetilist kohendamist ehk lihtsat ülevärvimist; ja kõige toredam asi on muidugi suhteliselt soodne hind, arvestades asukohta kesklinnas, maja väiksust ja seda, et korter hõlmab terve majakorruse. Nõnda palun paar päeva mõtlemisaega, et vahepeal ära näha ka paljulubav korter linnast väljas ilmselt kohaliku küla kõrgeima maja otsas. Peab muidugi uurima, kuidas on lood koduloomadega, sest peres on ju koer ka.

Õhtul avastan enda jaoks Eesti muusikakollektiivi D. ja imestan, kuidas ma senini olen ilma nende loominguta hakkama saanud.

No comments: