3.2.06

R, 3. päev: töö hakkab

Hommikul hotelli vastuvõtust läbi. Esmaspäevast onu ei ole, aga on üks tädi, kes asjast teab ja kellelt saan raha ja uue kviitungi ning kinnituse, et peale vale parooli oli mulle antud kogemata ka vale kasutajatunnus, nii et mõni ime, et midagi ei juhtunud.

Hommik on karge (olevat kaheksa kraadi külma) ja selge (inversioon), maapind ja puud on härmas, majakorstendest tuleb valget auru. Ilmselt reede puhul (või ka veidi varasema kellaaja puhul kui eile) on bussis rahvast sedavõrd vähe, et saan peagi istuma.

Tööl uurin meilitsi, kellelt saan vajaliku koolituse veel kahe süsteemiga töötamiseks, millest üht ma muidu tunnen, aga kindlasti on selles siin spetsiifilisi asju, mida on vaja teada. Saan vastuseid ja lepin koolitused kokku esmaspäevaks. Majandusülem tahab, et ma saadaksin talle oma pangakonto numbri faksiga (personaliosakond on linna teises otsas), mis tähendab pikka otsimist – alguses otsime koos appi tulnud toakaaslase B-ga faksiaparaati ja siis kedagi, kes seda ka kasutada oskaks. Aga faks saab saadetud.

Ja kui siis olen oma kohal tagasi ja olen just mõelnud, kas ka tänane päev kulub jämedalt öeldes pöidlakeerutamisele, siis läheb lahti! Hakkab tulema tööd! Esimene tekst on poolteist rida pikk, aga paras pähkel.

Ja siis tuleb uksest ja aknast, inimeste ja masina tõlgitud asju üle vaadata. Püüan olla väga täpne. Kahju ainult, et eesti kolleegid istuvad maja teises otsas, sest on ju nii tore parimaid leiutisi kolleegidele ette lugeda! (Sest vana tõde on, et pole paremat rõõmu kui kahjurõõm... kuigi omaaegne toakaaslane S arvas, et see on hoopis isetegemise rõõm.) Näiteks kui tekstis kirjutatakse jäätmekäitluse asemel prügitöötlemisest või on saadud "kasutajaliidese" asemel salapärased "programmisõlmed" (meenub muinasjutt tuulesõlmedest) ja veel mitu asja, mis ei jää meelde.

Ja nõnda jõuan ka täna üsna viimasel minutil sööma ning veel paari tunni usina töö järel saab tööpäev otsa. Liigun linna ja poe kaudu hotelli. Toidupoe kõrval on suur raamatupood, aga see pannakse kinni kell kuus, eile jõudsin selleni kell 17.58 ja täna kell 17.59. Võib-olla homme.

Hotellitoas ootab mind sildike, millel on kirjas kasutajatunnus ja parool. Proovin ja oh seda õnne – töötabki!!