9.2.06

N, 9. päev: lumi

Hommikul hotelli aknast vaadates üllatun, sest õues olevad kuurikatused on valged ja suuri räitsakaid muudkui liugleb juurde. Hotelli vastas oleva tööhõiveameti ukse taga on saba rohkem kössis kui tavaliselt.

Päeva jooksul sajab lund mitu raksu juurde, vahepeal isegi natuke nagu tuiskab, on paar kõva tuuleiili, mis paugutavad veidi akendega ja lükkavad Kirikmäe otsas, kus on püsiv ehitusplats, paar ajutist viita külili.

Mul on fotokas kaasas ja toakaaslase B ergutuste saatel jäädvustan aknast avanevat vaadet eri valgustusega (eriti meeldib mulle pilt, kus muidu on pilves, aga vanalinnale langeb veidi päikest). Nagu vist olen öelnud, on vaade võimas ja seda saab nautida ka kohalt tõusmata, kui vaid aknakatted on üleval.

Lõunaks jääb lumesadu järele ja lumi hakkkab vulinal sulama.

Käime söömas KAD-majas, kus on nii populaarne söökla, et praegu pääsevad sinna enne kella üht sööma ainult oma maja inimesed. Kolleeg R räägib, et enne olla ka kõik meie maja inimesed KAD-majas söömas käinud, nii et kell 12.15 olevat kella juurde lõunaleminekuks registreerimiseks paras saba tekkinud.

Söökla on nii tuugalt täis, et vaba kohta annab otsida. Ruumi on väga vähe. Mõtlen, et parklate eeskujul ei tohiks ju üldse raske olla ehitada loendurit, mis näitaks juba tänaval (ja muidugi ka kuskil Internetis) reaalajas, mitu kohta kuskil sööklas on vaba – iga söökla nii sisse- kui väljapääsu tuleb paigaldada pöördvärav, mis loeb sisenejad ja väljujad üle, nende kahe arvu vahe on sööklas viibijate arv ning see arv lahutatuna söökla kohtade üldarvust ongi vabade kohtade arv. Nõnda lihtne see ongi.

Siis käime vaatamas KAD-maja all olevat toidu- ja muude esmatarbekaupade poodi. Hea teada. See on maja all parklakorrusel ja nii palju betooni sees, et mobiililevi sinna ei ulatu (no ilmselt keegi pole selle peale tulnud, et panna ka maa-alusesse parklasse mõni väike mobiilisaatja nagu Helsingi metroos). Siis tagasi töhe.

Toimetamise üks parimaid külgi on see, et aeg-ajalt saab nalja. Ja täna lõpuks jõudsin selliste leidudeni nagu "reoveepuhastitega ühendatud elanikkond", "pakendijäätmete tarbimine" ja "isiklikud kaevud".

Poodi jõuan viimasel hetkel, siis hotelli.