25.2.06

L, 25. päev; ohtlik amet

Korrastan oma aadressiraamatut ja tipin igaks juhuks guuglisse sisse ühe saksa tuttava nime, kelle isa (eestlane, s 1893) leiutas muiste Minoxi objektiivi ja kellest seetõttu olen arvanud, et see on üks vana kuiv kõbi. Saan imestusega teada (aga meiliaadress klapib), et ta on umbes 30 aastat noorem, kui ma arvasin (s 1952), ning tegeleb sellise tänapäeval üliohtliku ametiga nagu poliitiliste karikatuuride joonistamisega, seda mitmes suures Saksa lehes alates aastast 1984, ning on osalenud karikatuurinäitustel mitmel pool maailmas.

Õhtul alustan oma Eestis viimased kolm semestrit õpetatud kursuse ümbervalamist kaug- ehk moodsa nimetusega e-õppe vormi, mis tähendab kogu materjali muundamist parema ülevaate nimel HTML-kujule. Saan valmis kursuse kodulehe, kuhu materjalid üles tulevad (loodetavasti ülevaatlikumalt kui seni, ehkki ma – piinlik tunnistada – kasutan veergude tekitamiseks freimide asemel nähtamatut tabelit, aga no midagi ei või parata, tabeliga on kood lihtsam).

1 comment:

v. said...

Tere!

Leidsin kuidagi kaarega selle blogi ja algusest peale lugedes tekkis tunne, et ehk on autori näol tegu sama inimesega, kes mullegi on koolis palju tarku asju õpetanud.

Kas siin blogis mainitud kursus võiks olla tehnikatõlge Tallinna Ülikooli tõlkemagistrantidele?