15.2.06

K, 15. päev: sea ruum

Hommikul kostab akna tagant kuldnoka laulu (või äärmisel juhul laulurästa, aga see teeb peaaegu sama välja). Et aknast paistab ainult vastasmaja ning kuurikatused, ei ole näha, kus linnuke laulab. Sajab täitsa tuntavalt vihma, kui välja lähen.

Jälle kodust eemal kuulan tuulte uluvat häält

Olen tuvastanud, et raudteejaama ja järgmise peatuse vahel on ikkagi üks erinevus: nimelt läheb jaamast Kirikmäe poole busse, mis vahepeal ei peatu. Nõnda et veidi pikem jalutuskäik veidi räpakamal tänaval (mööda mitte umbes kolmest, vaid umbes kuuest ööklubist) viib lõppkokkuvõttes kiiremini kohale. (Siiski, siiski, ei ole N. uulits nii must midagi. Näen täna hommikul, kuidas majaesist pestakse ja kuum vesi rentslisse visatakse, äärepealt oleksid kingad märjaks saanud.)

Tööl uuendatakse täna arvuteid, need on veerand tundi tahmas ja kõvaketas teeb sellist häält, et arvan kuulvat alt tänavalt (meenutatagu, et kontori korrus on orust lugedes kaheksas!) lumesaha häält. Aga et lund mitte karvavõrdki ei ole, siis saan aru, et see on ainult arvuti, mis sellist häält teeb.

Täna kontakti kinnisvaramaakleritega ei ole, kuigi hommikul olin saatnud kahe korteri peale soovi, et mulle helistataks ja külastus kokku lepitaks. Nõnda on seis praegu selline: läbi vaadatud umbes 300–400 kuulutust, saadetud 12 soovi kohtuda, neist on eri põhjustel öeldud ära umbes pooled, seni kahes olen kohal käinud, ühte lähen homme. Vaatan ka komisjoni intraneti kuulutusi, aga seal midagi sobivat uut ei ole. Vaatame, mida toob homne päev.

Töörindel on tänagi teemaks töökaitse põllumajanduses ja seekord on parandamist kuhjaga. Eriti meeldib mulle koht, kus räägitakse loomade tõstmisest, siis veereb jutulõng töökeskkonnale ja kolm lauset loomadest edasi on äkki küsimus: "Kas seal on piisavalt ruumi, et mugavalt töötada?" (Röh-röh!) Kuuldavasti oli kunagi ka ühe Nokia telefoni eesti menüüs üksus "Sea äratus".

No comments: