31.3.10

K, 1257. päev: valem-1

Tänane tõlkeleid: Florence's runway 23 ~ Firenze 23. lennurada. Tallinna lennujaamas on lennuraja ühte otsa kirjutatud 08 ja teise 26, nii et sama loogika järgi võiks öelda, et kaubalennuk lendas enne Ülemiste järve hädamaandumist üle Tallinna 26. lennuraja.

Tööl on toanaabril arvutis viirus, ja mitte üks, vaid suisa kaheksa. See mõistagi meenutab, kuidas üle-eelmises töökohas anti mulle ülemuse vana arvuti ning kohe, kui ülemus oli läinud lõunale, hakkasime läbi uurima arvuti kõikvõimalikke registreid, et mis veebilehti on ta töö ajal vaadanud, mis kohtadest küpsised alles jne. Aga ta oli olnud kaval ja kõik registrid kustutanud (mis tol ajal käis muide mitmest kohast, nii et ta oli näinud ikka kõvasti vaeva). Ainus, mida ei olnud, oli viirustõrje register. Seal oli kirjas, et ainus leitud viirus leiti arvutisse pistetud flopilt. Flopil oli nimi, mis valmistas suure pettumuse: Formula-1. Oleksime oodanud, et ülemus on täiskasvanum. (Millega ma muidugi ei taha väita, et vormel oleks midagi lapsikut, arvestades indu, kuidas elas vormelile kaasa elavas keskkonnas vormelile kaasa mu vanaema kuni surmani 86 a vanuses.)

Itiabi abiga selgub aga, et ei olnud häda midagi, ta sattus mingi õngitsuslehe otsa, mis mõeldud selliste ullikeste püüdmiseks, kes ei tea, et viirustõrje ei näita asju veebibrauseri aknas.

Väga vahelduv ilm, lõuna järel sabin suurt rahet (terad 1–2 cm). Siis selgineb taas.

Kui kõnnin bussipeatuse poole, kostab eemalt sahinat ja tuleb uus valing rahet, sama suured terad kui enne, põrkumas JFK avenüült ja autodelt. Lippan katuseserva alla ja kougin välja fotoka ning vihmakatte. Löön fotokat kaela riputades vastu nina ja vihmakate ei taha jälle mahtuda ja takjaribad on taas kuhugi kadunud. Pärast pikka pusserdamist (selgus, et jälle üritasin panna katet põiki) on katted peal, aga rahe otsustavalt üle.

No comments: