19.3.10

R, 1245. päev: Tanuki-san leiab varjuki ehk kevadeks valmis ehk Eesti lugejad, kadetsege!

Öösel kesköö paiku oli 13 °C. Talvevammus jääb täna varna ning õigupoolest poleks vaja ka suvemantlit, sest päevaks lubab +16 °C. Hommikul on ere ja soe päikesepaiste ning bussipeatuse arjergard leiab ühiselt, et toredam olnuks täna koju jääda kevadeilma nautima ning miks kehtestatakse suvine tööaeg alles juulist. Toakaaslane pakub, et kuna nädalavahetusel sajab, siis võiks tulla L ja P tööle ning teha paar tööpäeva ette, et ei peaks päikselisi päevi tööl toas veetma.

Suur rõõm: leian üles objektiivivarjuki. See oli fotokoti ühe tasku põhjas, mille peal oli vihmakate, nii et varasematel kontrollimistel arvasin, et vihmakate täidab kogu tasku.

Päeval teatab ilmajaam, et sooja on +17 °C.

Seminar, mille järel eravestluses nimetatakse mind ebakriitiliseks inimeseks. Nimetaja, tõsi, teab seiku, mida teavad väga vähesed, nõnda et ju ta teab, millest räägib.

Saan lõpuks teada, kes arhitekt on loonud töömaja. Google leiab selle teabe margikorjajate ajakirjast maja pildiga margi kõrvalt! Edasi uurides leian, et kohalikus keeles on maja nimi Väike Vares. (Suur Vares olnuks 140-meetrine futuristlik kaldu ja tänava kohal rippuva osaga pilvelõhkuja, mille maketi peale said kõik siinmaa inimesed kreepsu ja mis seepärast jäi ehitamata.)

Muudest kõrvalistest asjadest on täna kaasas nahkhiireandur. Jalutan loojangul ümber moodsa kunsti muuseumi (kus sees ma pole käinud ja kus ümber käisin ainsa korra 2006. a, või õigemini mitte päris ümber, sest meid aeti ehitusplatsilt ära), uurides, et kas Kirikmäel ka nahkhiiri on; on, selgub, kuulen ja näen; ja peale selle juhtub ka, et anduri helivaljuse nupp läheb taskus paigast ja parema kõrva kuulmine peab pärast natuke taastuma.

See-eest on Kõrgmetsas, kust jalutan õhtul poest tulles läbi, nahkhiiri paksult (selle pisut üle kilomeetri peal, kus kuulan, on mitukümmend). D. maantee ääres teatab andur lendavast nahkhiirest iga põleva tänavalambi ümber. Selge: tänavalamp põleb, ööliblikad lendavad nende juurde, nahkhiired lendavad liblikate järele. Sümbioos missugune.

No comments: