7.3.10

P, 1233. päev: pühapäev

Päeva mehaanikaleid on laavalamp tsentrifuugis! (üksikasjalikumad vaated ja selgitused ning muid põnevaid roboteid on siin).

Olen võlutud, mida kõike saab ehitada konstruktoriosadest; ise oleksin ehitanud sarnase kaadervärgi vast puust ja käinud selleks mitu nädalat poes juppe ostmas. (Vahepeal lisandunud teadmised keskaegse tarindamise kohta viivad mõttele, milline näinuks välja vastukaaluga heitemasina kook, kui tollased insenerid oleksid taibanud ehitada ümara koogu asemel kerge I-kujulise ristlõikega koogu, aga keskajal fermi ei tuntud ja vastukaaluga heitemasina autentseid detailseid jooniseid säilinud ei ole?)

Mis meenutab ka pinginaabri V klassis tehtud ponnistusi konstruktorijuppidest minirula ehitamisel, et õpetada rulaga sõitma oma kass; rularattad ta rulaplaati kallutades keerama sai, aga kass ei tahtnud sõita. Pinginaabril olid pärast hulk käed paksus sidemes.

Täna siis asun artikli kallale. Teema võib olla ju huvitav, aga kuidas valada see sõnadesse? (küsin siin mina, kellele ei teki mingit raskust mis tahes teema arendamisega, kui seda kirjutada siia blogisse, nagu lugejad teavad) Vahepeal parandan koguni laekunud kodutöid, mida varem nagu meelelahutuseks teinud ei olegi. Mehhaniseerimise eelised: ühe kodutöö peale läheb aega kunagise tunni asemel 20 minutit.

Artikkel aga valmis saab.

No comments: