31.7.07

T, 453. päev: jõud

Hommikul loen bussis eile hangitud reisijuhti ja enamikust tekstist saan aru. Which is nice.

Tundmatu tõlkija on suutnud tõlkida European CommunityEuroopa Nõukoguks” (p.o Euroopa Ühendus ehk see, mis varem oli Euroopa Majandusühendus, ehk siis Euroopa Liidu üks sammas – see kõige jämedam). Tagasiside võid ise ette kujutada. Meenub ammune analoogne küsimus, kas autotekstide tõlkija peab teadma, et tagasikäigul pöördub väntvõll samapidi kui edasikäigul.

Õhtul üritan leida Kirikmäe prismast uut kellarihma. See leidub kohast, kus veel paar kuud tagasi müüdi mobiiltelefone. Poe ülakorruse ringisättimise motiiv on kahtlemata hoolitsemine klientide tervise eest, et nad endid poe teises otsas käimisega liigutaksid. Enne nimelt olid värsked toidukaubad ja rõivad-kosmeetika-majapidamistarbed kohakuti, nii et igapäevaostude tegemiseks ei pidanud kogu poodi läbi jalutamagi, aga nüüd peab. Ja kes arvab, et kuskil on selgitavaid plaane, kus miski osakond praegu on, see eksib jälle.

Kogu ostukeskusest on ära kadunud ka fotopood. Mul on vaja 30,5 mm PL-CIR-filtrit, aga prisma elektroonikanurk on pühendunud üksnes laiatarbeelektroonikale.

Kellarihmadest on vajalikku värvi ja vajaliku suurusega ning sobivast materjalist ainult ühe tegumoega rihmu, mille peal kuldsed olümpiarõngad ja kuldne kiri Ocean Force. Tänan, ei.

Korteris film Trafic, millega saab laenatud Tati filmide karp läbi ja võib tagasi viia. Ehkki DVD-seade jätab veerand tundi filmi vahele, on seda filmi võimalik vaadata ühekorraga (eelmise vaatamisel tuli uni nii peale, et vaatasin järgmine päev edasi). See film pajatab kaudselt autodest ja autojuhtidest ning võib täheldada, et autohuviline Rowan Atkinson on laenanud siit nii üht kui teist Mr Beani jaoks.

No comments: