24.7.07

T, 446. päev: 2. päev üksi

Kui eile pühendusin pisipudinatele (mida selleks nädalaks on üles antud ligi üheksasada – ja hea, et niigi läks, sest kartsin, et vast on kogu keelerühma peale kokku üle tuhande), siis täna teen muid asju. Toimetan läbi üle sentimeetri paksuse paki asju, tõlgin omajagu. Ehkki pidevalt tuleb peale uusi asju, õnnestub õhtuks ülesantud tööde nimestikku pisut lühendada (ja lähima eelseisva töö tähtaeg on alles neljapäeval). Mingi töö jaoks tahan vaadata, mida on teinud muude keelte tõlkijad, ja avastan, et ma olen esimene, kes on seda tegema hakanud; kontrollin huvi pärast ka muid käsiolevaid töid ning seal on sama olukord.

Harakas käib aknalaual ka täna. Kõrvaltoa akna taga oleks justkui allakukkunud küpsis, harakas jalutab hulk aega edasi-tagasi, võtab siis suurima tüki nokka ja lendab kuuse otsa seda sööma. Meenutan, kuidas mõni aasta tagasi saavutasime koeraõpetuslihaga suure populaarsuse lähiümbruse vareste seas, kellest kaks olid alati samad ja näisid alati teadvat, millal me metsa saabume.

Vahepeal pääseb tuppa kärbes ja kui ta üle parema kuvari jalutab, mõtlen hetkeks, et näe mis toreda animatsiooni on itimehed tõlkijate lõbustamiseks teinud. (Nagu uue sisevõrgu esitlusel oli väikekuulutuste näited stiilis, et müüa auto, ja juures oli kohutav ront – aga uksed olid uued, ning arvutite rubriigis oli, et müüa ZX81, ja usun, et olin saalis ainus, kes naljale pihta sai – sel lihtsal põhjusel, et ma olen ZX81-ga isegi nõnda tuttav, et olen üritanud lahendada sellel viieleheküljelisi võrrandisüsteeme – koduste õuduseks, sest nad ei saanud kuvariks olevast telerist enne „Metsikut roosi” vaadata, kui lahendus käes. On teine praegugi olemas, mis siis, et enam vist ei tööta, see on juba muuseumiese.)

Muusikataust on täna samuti Wagner, aga veidi rohkem pauerit kui eile: nimelt ooperikooride plaat. See kordab hommikust õhtuni, kuni kõrv hakkab kõrvaklapi surumisest tulitama (ehkki kõrvaklapi ehituse järgi ei peaks).

Natuke enne poolt kaheksat minema, 19.36 läheb viimane buss, millega jõuab veel kenasti Kirikmäe prismasse. Sealt sööki ja siis korterisse. Väsitav päev, kuigi vähem kui eile.

No comments: