29.7.07

P, 451. päev: vihmapüha

Ärkan kell kaheksa. Mõtlen, et vara veel, ja magan edasi. Järgmine kord ärkan kell 11. Väljas lahistab vihma. Matkad ja muud välilõbustused jäävad seega ära. Skannin vanu negatiive, leides muuhulgas sellise:

4 aastat, 3 kuud ja 18 päeva hiljem postuumselt kuulsaks saanud helikopter 23.4.2001
Veel on paar pilti E ameerika tuttavate külaskäigust, millest mõne saaks pealkirjastada kui „Borat Tallinnas”, aga ma ei tee seda.

(Boratile viis mõtte kunagine töökaaslane D, kes on reisinud ühele kolmesilbilisele maale, kus on nii tore, et ta on MSN-is oma nime taha lisanud teate „– – – is the greatest country in the world”. Aga minu vaimukõrvas laulab meeskoor edasi „...all other countries are run by little girls”, ühes vaimusilma näidatavate Harri Egipti näputöödega.)

Peale selle puurin 200 a vanustest kirikuraamatutest teateid ühe tollase Harjumaa nelja taluga metsaküla surmade ja abiellumiste kohta (just sellises järjekorras on tundmatu kirikumees otsustanud õhemad kirikuraamatud kokku köita). Saan teada, et üks ellvanaema ei olnudki Matzi tütar, vaid hoopis Jaani, ja et selles külas toimus pulmi umbes üle aasta – nii et pole ime, et need kestnud kogu küla osalusel ligi nädala.

No comments: