12.1.07

R, 292. päev: tuuled

Leht kirjutab, et eilne tuul, mis kummutas kõik Kirikmäe ajutised liiklusmärgid ja peaaegu peatas bussipeatusest nähtud vapra motorolleri, mis jonnakalt vastutuult trügis ja millel oli purjepinna suurendamiseks koguni tuuleklaas, ületas kuskil 32 m/s piiri ja on seega ametlikult orkaan, nimeks pandi talle Franz.

Hommikul bussiga postkontorisse ja sealt tööle. Tööl maadlemine pika ja mitte sisu, vaid vormi poolest erakordselt vastiku aruandega, mida olen skepsisest tõlkekvaliteedi vastu otustanud võrrelda originaaliga sõna-sõnalt. Tänaseks on jäänud paberil läbitoimetatud teksti paranduste ülekandmine faili. Uähh. Aega läheb tublisti rohkem kui arvasin. Umbes 2/3 peal oli tõlkijal ilmselt juhe kinni jooksnud. Mul peaaegu ka; vahepeal teen väiksemaid pudinaid, mis on selle tekstiga võrreldes meeldiv vaheldus. Saan aruandesse muudatused tehtud reede õhtu kohta nõnda ebatavalisel ajal kui 19.30.

Siis otse korterisse, poes ei käi, laskun prantsuse tegusõnade pööramise segasesse maailma. Ka selles keeles jagub pöördetüüpe ja -vorme.

No comments: