29.1.07

E, 309. päev: pulk ja palk

Puhkusetaotlus kinnitatakse ära ning kohe hakkan uurima lennukipileteid. Ei ole raske arvata, et võrreldes eelmise nädalaga on hinnad mõistagi tõusnud, aga üllatusmoment on selles, et sama lennu hind on tõusnud kolm korda. Saaksin veel aru, kui see oleks äriklassis, aga ei ole. Uurin eraldi ka kolme lennufirma lehelt ja otsustan seegi kord alustada reisi toreda reedeõhtuse rongisõiduga, sest kummalisel kombel maksab hingehinda just siinpoolne 20-minutiline lühilend (ilma selleta on hind umbes poole väiksem).

Vahepeal tuleb õpetada kolleegile Windows Exploreri kasutamist.

Päeva sõnade pingereas on esikohal sõnapaar pulkteras ja palkteras, mis tegelikult peaks olema terasvardad ja terastalad, teisel kohal käsipüssid (handguns; p.o käsitulirelvad) ja kolmandal ehitamisel kasutatavad agregaadid (aggregates for use in building, p.o ehitusmaterjalide täiteained, eriti kui kohe edasi olid sõnad liiv, kruus ja killustik). Siis on ühes kohas tree grilles saanud puude juurevõrede asemel puude iluvõredeks, aga ma kahtlen, kas selle saavutuse juures ikka inimese käsi on mängus olnud, äkki on kuidagi sõnakaupa mälust välja tulnud.

Õhtul poole kaheksani tööl, siis kiiresti Kirikmäe prismas. Bussipeatuses on mitu lärmavat portugaallast, kellest vähemalt üks kehastab kauboid, kes on oma kauboimütsi ära kaotanud.

No comments: