13.1.07

L, 293. päev: sajab

Jätkan prantsuse keele kordamist. Saan valmis sõnastiku (järg on umbes 1100 mõiste juures). Alustan pöördkondade läbikirjutamist (tüüpsõnade kõik muutvormid). Sõnastikus on 64 pöördkonda, grammatikaraamatus (Collins Easy Learning French Grammar) 93, üks reeglipäratum kui teine. Eesti õigekeelsussõnaraamatus ÕS 2006 on, muide, ainult 69. Ostsin ükspäev poest 200 pappkaardikest, jõuan tegusõnani être.

Vahepeal käin poes. Jõuan kohale veerand tundi enne sulgemist, leivariiulid on juba lagedad (nagu rublaaja lõpus), puuviljakaaluja on puhastatud ananassid ära likvideerinud. Ostan õppimiskõrvaseks krõbistamiseks porgandeid.

Muidu veel pajatab vend msn-is oma hiljutisi reisielamusi; pooled pildid kaovad aga kuhugi ära, sealhulgas komeedipilt. Tal, näe, õnnestunud lennukiaknast näha loojuva päikese kõrval seal olevat eredat komeeti, millest ma lugesin alles eile (Eesti lehed ega kohalik leht sellest ei kirjuta). Vikipeedia lubab, et komeeti on võib-olla veel näha laupäeval; muidugi mõista oli ilm pilves nii eile õhtul kui täna kogu päeva.

Meelelahutuseks YouTube'ist mõni South Parki uuem osa (10. hooaeg; Eestis tuli sarja omal ajal, nenditagu, 2 hooaega). Jõulu aegu kodus käies sattusin Soome pealt nägema seda tuntud 7. hooaja osa, kus Wendy on viimast korda peategelaste seas (ja kus Stan saab õpetust, et naise tagasivõitmiseks peab tema akna all rõkatama Peter Gabrielit, aga ta valib vajaliku In Your Eyes asemel hoopis loo Shock the Monkey).

No comments: