23.3.06

N, 51. päev: öö ja päev

Korteri magamistuba on tänava poole ja aknast mõne meetri kaugusel on kaks puud. Ilmselt ühe otsas neist istus linnuke, kellel oli öö ja päev segamini läinud, sest ta alustas oma trillerdusi kell kolmveerand kaks öösel. Varsti läks laul nii valjuks, et arvasin, et ma olen sisse maganud, tegin silmad lahti, aga oli veel pime. Vaatasin kella – kell oli kolmveerand viis. Magasin edasi, aga hommikul pool seitse tõustes ajasin ikkagi kella sassi ja sattusin välja tund plaanitust varem (mul on kogunenud nii palju ületunde, et saan saabuda poole kümneks).

Suundun töölt kesklinna raamatupoodidesse, et omandada prantsuse keele õpik ja üritada järele jõuda (kuna ma esmaspäeval puudusin, sest ootasin DHL-i autot). Ülesanne on raske, sest ma ei tea õpikust rohkem kui umbkaudset suurust ja seda, mis pildid olid lk 9. Leian teiset poest.

Raudteejaama platsil näitab kraadiklaas +9 °C.

Kohalikust maksimarketist süüa, kaks iidfilmidega DVD-d ja kohaliku ajakirja uus number. Teen selle ristsõna ja seekord saan 10 vastusetähest kätte 8.

DVD-d on Kubricku Clockwork Orange (1971) ja sillafilm A Bridge Too Far (1977). Esimene, mida "Väike Entsüklopeedia" nõnda armsasti eestindab "Kellavärgiga apelsiniks" (no apelsine filmis ei ole ja sõnademängu eesti pealkirjas ka enam mitte), osutub läpaka esituses tummfilmiks. Aga pole viga, plaadil on olemas inglise subtiitrid.

Teine film osutub vaatamisel vist mitte päris selleks sillafilmiks, mida esti arvasin. Kuigi filmis on Michael Caine ja Sean Connery tuntud headuses, meenutab muu vägagi vene sõjafilmi: "head" on igasugue lendava või plahvatava laskemoona suhtes immuunsed (või langevad väga kangelaslikult, lugematuid vaenlasi endaga kaasa viies), "pahad" ei saa ka 20-kesi 10 m kauguselt lastes pihta. Ameerika koloneli mängib sama näitleja, kes hiljem oli sarjas Friends Monica ja Rossi isa ning ühes zombifilmis sõbralik zombi (ja see tuleb kogu aeg meelde). Hollandi noorvastupanija on Harry Potter ise (ja temagi hukkub kangelaslikult).

No comments: