22.3.06

K, 50. päev: tehnikaimed

Hommikul läheb buss katki. Paarist peatusest lahkumisel sureb mootor mitu korda välja, kuni kesklinnast enam edasi ei lähe. Kogu summ tungib järgmise bussi peale, kus on üsna tihe (ehkki, nagu pajatas kunagi Hollandis rahvusvahelisil tudengipäevil bussitäitmise maailmarekordit püstitada aidanud koorivend S, ei saa maailmas midagi selle inimtiheduse vastu, mis on hommikusel tipptunnil Tallinnas bussis nr 10 – kuhu aga paraku Guinnessi kohtunikud ei mahu). Bussijuht ilmselt arvab, et bussis on üks inimene liiga palju, ja ootab hulga aega, kuni see lahkub, siis sõidab edasi.

Saame tõlkida ühe skeemi MS Visios, mis rakendust valdav osa kolleege näeb esimest korda. Selle kauginstallimisel teeb itiosakond mõistagi reseti, kus hävib mu kirjutatav tähtis meil mu era-aadressil. Kui arvuti uuesti käib, tuleb ka teade, et varsti installitakse MS Visio jne. How nice.

This piece of halibut... — Märkan õhtul bussiga korteri poole sõites, et raudteejaama ületava viadukti kõrval on maja peal silt, et seal on jehoovatunnistajate kuningriigisaal, samast viib trepp... keldrisse.

Maja liftis satub silm tootja andmesildile ja saan teada, et lift on ehitatud 1971, kasutusele võetud 1972 ja ehituslik kasutuskestus on 25 aastat (kuni 24.8.1996), kuigi on viimati kontrollitud 2005. Vahest peaks hakkama ikkagi pigem trepist käima...

Õhtul teen kohaliku saksakeelse ajakirja ristsõna, saan sõnastikuta 12 vastusetähest kätte 8.

No comments: