15.3.06

K, 43. päev: lennukilood, raadio

Hommikukohvil kõrvalmaja kohvikus koos sloveeni kolleegi N-ga ja tšehhi kolleegi H-ga. N räägib oma kodumail käigust eelmisel nädalal, kui Austria lennuk läks lennu ajal põlema, reisijateruum oli suitsu täis ja keegi midagi reisijatele ei öelnud – lendurid ilmselt olid ametis tulekustutinuppude vajutamisega ja lennusaatja oli ilmselt nurgas palvetamas. Lennuk olevat pärast maandumist tund aega maas paigal olnud ja alles siis lennujaamani sõitnud. Ja kõigil olnud rõõmus meel, et ellu ja terveks jäivad. — Lauda ühineb veel paar kolleegi. Iiri kolleeg G jutustab oma põnevast koolipõvest katoliku koolis ja viitab preestri koduabilisest rääkides iiri naljasarja Father Ted tegelasele Mrs. Doyle'ile. Ma olen lauast ainuke teine, kes on Father Ted'i näinud. (Kui tahate teada, mis on mu lemmikosa, siis muidugi osa A Song for Ireland, kus nad esitavad Iirimaa eurolauluks laulu My Lovely Horse.)

Õhtul ostan omale uue kuukaardi ja teen teise katse minna raadiopoodi. Seisan leti ees müüjaid põrnitsedes umbes kümme minutit, kuni nad suvatsevad oma paberitöö ja telefoniga lobisemise lõpetada ja klientidega tegeleda. Arvatavasti saab umbes minuealine müüja aru mitte niivõrd minu sõnadest kui margi- ja mudelinimetusest. Ta kõnnib riiulini, osutab näpuga ja ilmselt küsib, kas see. Vastan, et jah.

Et samas lähedal oli toidupood, käin sealt läbi ja peale hambaaluse ostan igaks juhuks ka kaks AAA-akut, et neid hea kasutada, kui raadio komplektis olev patarei tühjaks saab. Jõuan siis korterisse ja tahan raadiole hääled sisse panna, aga selgub, et toho pele, komplektis patareid ei olegi. Ja akud on ostes teatavasti tühjad. No pistan need pooleks tunniks laadima (laenguga on selline lugu, et alguses läheb jube ruttu ja pärast üha aeglasemalt); loodetavasti ei teki NiMH-akudes mäluefekti (kodus käies peab akud suure laaduriga igaks juhuks ära taastama). Saan mängima. Kasutusjuhend on hiinainglise keeles, on naljakas, aga mitte kuigi ülevaatlik. Leian, et mu korteris kuuleb selgelt ainult viit raadiojaama.

No comments: