17.1.07

K, 297. päev: ettekuulutus

Hea, et ma eile Ilusa Tähekese poodi ei läinud. Kohalik leht nimelt kirjutab, et just kell seitse rööviti selle ees olevat bensiinijaama ja politsei otsis põgenenud kurikaela leidmiseks läbi nii ümbruskonna kui kaubanduskeskuse.

Hommikul (ärkan 8.36) aktiveerin ära juhendatava kursuse eksamitöö lingi, siis tööle.

Ilmateade lubab, et laupäevase eesti seltsi matka ajal kallab vihma ja on külm ilm. Näis-näis, palju osalisi tuleb.

Pärastlõunal kolleegi R pooleteisttunnine ettekanne ühe meie põhilise erirakenduse ning seda asendava uue rakenduse arendamise hädadest ja vaevadest. Unustan algul ettekande ära; kui alla nõupidamissaali jõuan, on ettekanne juba toekas veerandtund tagasi alanud (aga mul läheb paremini kui itaalia kolleegil A-l, kes jõuab kohale täpselt siis, kui teised hakkavad lahkuma). Tuba rahvast tulvil, isegi direktor ja IT-osakonna juhataja on kohal. Sisu ma ei saa siin kahjuks täpsemini eritleda. Et mul on siin oma blogis täielik voli öelda just seda, mida mõtlen, või hoopis ütlemata jätta, siis ma vormi ei kommenteeri.

Ainus, mida siiski kirjeldan, on põletav küsimus iga rakenduse arendamisel: mis saab maimukese nimeks? Nimi peab olema lühike ja lööv, nagu näitas XX sajandi kurikuulsaima raamatu juhtum (mille pealkirja pakkus autori lohiseva heietuse asemel välja kirjastaja, aga sellest ma samuti rohkem ei räägi). Ettekandja pakutav nimi mulle mitmel põhjusel ei meeldi, sest mõistan, kuidas saaks senisest nimest väänata lühema ja tunduvalt ägedama, mis sobib koguni kolmel põhjusel. Saadan oma mõtte kohe pärast koosolekut töörühma juhile. Ta peaks olema huumorisoonega inimene.

Õhtul Kirikmäe prismas. Korteris roogin arvutist tarbetuid asju ära (jah, ka mängimatu Battlestrike läheb).

No comments: