12.6.12

T, 1945. päev: suvi tuleb

Bussipeatusest töömajale lähenedes näen kõigepealt, et ümber kõrvalmaja on paksult politseinikke, ja siis, kõrvalmajaäärset tänavat pidi lähenedes, et töömaja tänaval seisab hulk inimesi ja politseiautosid ning vahivad ja sihivad kaameratega nurga taha töömaja poole. Muidugi näen vaimusilmas, et töömaja on maamuna pealt kadunud ja küll ma olen õnnega koos, et see juhtus öösel. Viiskümmend meetrit eespool kõnnib vist üks kolleeg, kes kougib taskust pääsekaardi ja sellega ühe politseiniku ees vehib.

Nurga tagant keerates näen, et töömaja on alles, aga selle ees on tänava katkestanud hirmutamisühing, mille nime jätame targu mainimata, aga nad on katkestanud selle vaikselt ja tahavad takistada liiklust üle tänava teise majja ning saan minna nende vahelt läbi. Näitan tunniskaarti igale avaliku korra kaitsjale, nagu vähegi saan. Korrakaitsjatel on kaelas automaadid.

* * *

„Midsomeri mõrvad” üllatavad ka täna. Peale selle, et emotsionaalne politseitar Stevens vesistab lausa sündmuskohal, teeb Barnaby kaht asja, mida sarja 70 varasemas osas veel juhtunud ei ole: kukub jalgrattaga koduaias lillepõõsasse ja kihutab ralliautoga. Osa kurjam on selgelt läbi näha, sest tegelastest on ainult üks, kes on mänginud Iiri telesarjas õelat silmakirjalikku piiskoppi. Teises täna vaadatud osas esineb üks külalisesineja täpselt sama rõõmsalt kui kunagi „Green Wingi” rõõmsa haldustöötajana (aga et seda osa ETV näidanud ei ole, siis täpsemalt ei räägi).

Plaadil on ka Jason Hughesi (sarjas Barnaby abiline Ben Jones) intervjuu, kus ta nähtavasti on selline nagu eraelus (I had that amazing teacher at school who was ...amazing). Saab teada, et ta on pärit Walesist (nagu Ben Joneski) ning ta politseinikust õele ja onule teinuvat koledasti nalja, kui ta teatas, et hakkab telesarjas mängima terast politseiuurijat. Tuleb öelda, et sarjas mängib ta pagana hästi.

No comments: