11.6.12

E, 1944. päev: rõdufauna laieneb

Öösel algas augustikuiste rännuteede piletite ostmine. Üheteisttunnine rongisõit on ikka veel saada võileivahinna eest. Peaaegu-otselennu piletitele lisanduvad muidugi mitmesugused kõrvalkulud (mis hinnaotsing alguses ei näita), aga hinnavahe vahemaandumisega lennuga on suur.

Hommikul kostab rõdult senikuulmata jõulisi linnuhääli: rõdul on pasknäär koos pojaga. Mitte pasknäär nagu hoburästas, vaid pasknäär nagu priske haki mõõtu vareslane, ilus roosa ja tiival kirju sinine triip. Veidi hiljem selgub, et kuigi rõdukaamera on iga liikuva oksa peale reageerides teinud päevas 400–500 fotot (pärast ole aga mihkel ja sordi neid käsitsi), on kaamera täna hommikul püsinud ärkvel pärast aknale panekut ainult mõne minuti – ja vaikinud enne pasknääripere tulekut.

Üks lendav patskaak on kogu raskusega istunud ka roosipõõsasse.

Päeval kolm paduvihma.

„Midsomeri mõrvade” läbivaatamine – tavaliselt õhtusöögi kõrvale – on jõudnud 12. hooaega (täna läheb 69. osa). ETV näitas kuni 10. hooaja lõpuni (millest alustas, ei tea). 12. hooaja esimesed kaks lugu on mõlemad nn best MacGyver ever! – võiks ju arvata, et kui sarja on tehtud 12 aastat, siis hakkab see kuluma, aga ei, muudkui paremaks läheb. Kõrvaltegelaste näitlejad on ammu teisel ringil ja isegi peategelastest tuleb välja uusi tahke (nagu et Barnaby oli kunagi MI6 agent või (samas osas) suudab olla kriketikohtunik). 11. hooaja alguses läks Barnaby tütar Cully mehele ja kadus sarjast. Barnaby naine Joyce jätkab kulinaariakatsetusi ja Barnaby põgeneb nende eest endiselt esimesel võimalusel, tavaliselt telefonikõne peale, et toimunud on järjekordne hirmus mõrv. Barnaby abiline Jones on osutunud nii kunagiseks vabamüürlaseks kui ka osavaks golfi- ja kriketimängijaks. Kandva naisosana on esile tõusnud neljas tekstiga kriminalist, naispolitseinik Stevens (ilmselt on Inglise filmides ja telesarjades senini tähtis piirata tekstiga tegelaste arvu – sellest oli kunagi muiste üks Monty Pythoni sketš –, sest peaaegu mitte kunagi keegi muu uurija ei räägi kui Barnaby, Jones, Stevens või patoloog dr Bullard). Kõiketeadva Wikipedia andmeil tekkivat Jonesil ja Stevensil kirglik suhe, aga 12. hooaja 3. osaks on see alles üsna algusjärgus (just selles osas saab Stevens täiskohaga detektiiviks, mille puhul valatud rõõmupisaraid mainib Wikipedia).

No comments: