30.6.09

T, 1036. päev: ootamatult on saabunud suvi

Täna tuleb teade, et homsest alates kehtib suvegraafik ehk siis võib hommikul kohale ilmuda alles poolest lõunast ja varsti pärast lõunat jalga lasta (aga ikka nii, et töötunnid kokku välja tuleksid ja töö tehtud).

Ja tööd on nii, et kohe on. Päeva lõpuks on vaja anda lehekülgede järgi 160 lk ja tähemärkide järgi 212 lk dokumendi küljendusasjade viimane sõna, kella poole kahest poole kolmeni kontrollin kolleegi toimetatud 26 lk dokumenti (parandamist on tugevasti, sest eesti spellerile tundmatu sõna asemel on vähemalt poolesajasse kohta pandud varasemas meisse puutumatus tõlkes sõna, mida speller teab ja mis on sõnastikus, mida spetsialist nimetas „üheks naljakaimaks raamatuks maailmas”, aga mis sellest hoolimata on vale!), siis pooleteist tunniga toimetada 4 lk dokumenti, mida ei ole veel avanudki.

Asjad laabuvad oodatust kiiremini ja kella viie paiku on jäänud ainult pika dokumendi parandused enda jaoks läbi paljundi lasta, nagu erakordsed juhised ette näevad. Juhtub mul esimest korda, et poole dokumendi pealt lõpeb tooner! Käin helistan tehnilisse abisse, et tooner hakkab lõppema, tulge aidake. Paljundi aga ei seisku, kopeerib järele jäänud 56 lk ära ja jääb ootama. Väga pika veerand tunni pärast tuleb uus tooner ja kui tühjast ilmuvad ka puuduvad 56 lk – vahepeal olen muidugi jõudnud vajutada tühistamise nuppu, nii et kui tooneriga täitmise järel tuleb paljundisse jälle elu sisse, siis küsib, kas jätkame, ja muidugi jõuan jah-nuppu vajutada kaks sekundit enne seda, kui saabub direktori sekretär ühe leheküljega; olukord on peaaegu sama piinlik kui tudengiajal raamatukogus, kui mu kirjandusallikate otsingu tulemust printis ühiskasutusega maatriksprinter välja 40 minutit ja see toiming oli täiesti katkestamatu. Õnneks sekretär ei jää ootama, vaid läheb koopiat tegema mujale.

Ales pärast seda – sobivasti pärast tööpäeva ametlikku lõppu – jõuan avaldada grillipeo pildigalerii aadressi ning hakkab tilkuma out of office- ja tänuvastuseid.

Päeva jooksul toimub kõrvalmajaga huvitav metamorfoos:

Hommik......ja õhtu

Õhtul laulab all uduses jõeorus ööbik ja tuppa lendab jaanimardikas.

2 comments:

urk said...

paljundi, päris suupärane. Kust see tuli ja millal?

AV said...

Paljundi on „Arvutikasutaja sõnastikus”.