6.1.09

T, 882. päev: tropp

Hommikul paugub pakane: kraadiklaas näitab olevat rõdul −3,8 kraadi, seega on all tänaval vähemalt −6. Otsin kohvrist välja salli. Muidugi mõista tuleb mul bussi oodata umbes veerand tundi.

Esimene asi, mida tööjuures leian, on põrandal lebav kõrvaklapitropp, mille ma enne jõulu (19. XII) ära kaotasin ja koju minnes kurvastasin, et pidin kasutama lustikummutiga kaasa tulnud kõrvaklappe, millega lekib heli nii sisse kui välja: kostab nii see, kui lennukis teeb meetri kaugusel tulevane ooperilaulja hääleharjutusi, kui ka see, mida ma parajasti kuulan. Lustikummuti kõrvaklappidel on juhtme peal helivaljuse regulaator, mis on üldse üks kahtlane asi, sest peale helivaljuse muudab ka tämbrit (milles pole ka midagi imestada, kui mõelda selle peale, mis juhtub takistis suure sagedusvahemikuga vahelduvvooluga).

Selle kohta, et see on 18 päeva rahus põrandal lebanud, arvab toakaaslane C koristajate kohta, et so they clean, mille kohta omakorda arvan, et ju vast nad on selle leidnud ja pärast koristamist vanasse kohta tagasi pannud.

Terve päeva särab päike, aga on väga külm. Isegi tänavate soolatamine ei ole aidanud, sest asfalt on härmas. Huvitav on vaadata, kuidas külmakartlikud kolleegid on end sisse mässinud. Kuidas see nali oligi, kuidas soomlane külmaga riietub – umbes nagu et miinus kahekümne juures paneb hõlmad kinni?

Õhtul uuesti Kõrgmetsa maksimarketis, kust eile ostsin kogemata valet tinti. Täna siis leian õige; eilse vale panen aga tallele, eks kord tule ka selle tunnike. Veel ostan väikeste viilide komplekti, sest kella kõige optimaalsem parandusviis näib olevat see, et ma teen ise traadist uue pulga. Kirjaklambri traat on umbes 0,3 mm võrra liiga peen, samuti on see üpris pehme.

Õhtul näitab kraadiklaas olevat rõdul −6,8 °C. See tähendab, et all tänaval on umbes −8 °C või alla selle.

No comments: