14.2.08

N, 619. päev: Tagariimu ja Jätakata

Kas on juba neljapäev? Alles nädal algas.

Eestist saabunud sõbrapäevasõnumid näitavad, et Eestis on sõbrapäevandus muutunud nähtuseks, kus üksteisele saadetakse õõnsaid valmissalmikesi. Samas on Eesti sõbrapäev suhteliselt ebaintiimne rahvapüha (ei kujuta ette, et käiksin siin mööda asutuse koridori ja sooviksin igaühele head valentinipäeva või sosistaksin, et roses are red, violets are blue jne — tundub, et võiksin saada külge maniaki maine).

(Vrd „Simpsonite” 200. osas pühadevaesele ajale kaubanduse elavdamiseks leiutatud Love Day.)

Tõlketehnika koosolek, arutatakse olukorda ja tulevaid koolitusi.

Uus kuukaart.

Vaatan õhtul vana allveelaevafilmi The Hunt for Red October algust. See on see film, kus Sean Connery on vene (õigemini leedu) allveelaevakomandör ning, nagu kartagi, räägivad vene allveelaevnikud ja laulavad nägematud koorid filmis ajuti „vene” keeles. Näitlejad murravad keelt, mida nad ei oska, veel jubedamini kui filmis Minu Leninid, nii et mitte midagi aru ei saa – hea, et on olemas subtiitrid!

Film valmis 1990, raamat, mille järgi film tehti, 1984, mil toimub ka tegevus, ja arvake kolm korda, mis nimi on allveelaeva KGB-lasest politrukil, kellel läheb kohe filmi alguses haprasti? Hehee.... — Ivan Jurjevitš PUTIN.

No comments: