13.10.13

P, 2368. päev: nagu maast leitud

Hommikul jalutuskäik metsas. Kaks tundi, 5 km ja kolm puravikku – leidsime, et kui oleksime olnud seenel, olnuks see masendav tulemus, aga kui et me ei olnud seenel, vaid koertega metsas jalutamas, oli tulemus suurepärane. Paarkümmend seenefotot sain kah. Erakordselt rohkesti kasvab oru vastaspervel kõikvõimalikku värvi kärbseseeni. Rebast ei näinud, kavalasti seatud marsruudist hoolimata sai Šp aru, kui teekond hakkas minema kodu poole, ja „väsis”.

Sel sügisel mets eriti kollane ei ole; sügis on seda nägu, et tänavu langevad lehed kolletumata, nagu vahel juhtub.

* * *

Saab läbi „Midsomeri mõrvade” 15. hooaja karp, mis tähendab, et nähtud on kõik seni ilmunud filmid (16. hooaeg on tootmises, aga esimene osa tuleb alles jõulude paiku). DS Jonesi 16. hooajal enam ei ole. Alates 15. hooajast on sarjal teine tootja – eelmine kaotas ameti õnnetu vastuse tõttu küsimusele, miks sarjas ei näidata muu nahavärviga britte. 15. hooaja filmides nad tõesti igasühes ka on, koguni kandvates rollides, aeg-ajalt isegi mõrvaohvrite ja kahtlusalustena.

Võttepaigad on ammu teisel või kolmandal ringil – palju stuudio ümbruse neljas krahvkonnas ikka võttepaiku jätkub.

Sisu poolest on hoog endiselt sees, tänu paljudele stsenaristidele. Peaksin stuudiole pakkuma täiesti uuelaadse süžeeliini: algul toimub mõrv ja esialgu kahtlustatakse ühtesid, siis teisi, aga lõpuks selgub kõigi Inglise krimisarjade kogenud vaatajate tõsiseks üllatuseks, et süüdi ei olegi kolmandad (keda filmis seniajani ei teadnud kahlustada keegi), vaid just need, keda kahtlustati esimestena!!

No comments: