5.10.13

L, 2361. päev: tavaline laupäev

E vajab saksa keele õpikut, mille saab T-st kiiremini kui Amazonist.

Jaamaputkast prantsuse laevaajakiri, mille kaanel on kunstiline pilt allveelaevast Typ XXI sukeldunud olekus ja stiilis „Leia pildilt kolm viga”. Umbes viisteist aastat tagasi ehitasin Typ XXI mudeli jooniste järgi eimillestki (mudeliehituse 0,7 ja 1 mm PS-plaadist ning kõikvõimalikest muudest käepärastest plastmaterjalidest) ja mäletan selle välimust üksikasjalikult, näe, ikka veel. Eriartiklis on samast 3D-mudelist vaateid veel ja ka tagapool on selles vigu nii, mis jaksab. Isegi nii jäme viga on, et puudub torni tagatuli, rääkimata peenest veast, et torni tagaosa augumuster vastab variandile Grundausführung, millest mu teada ei ehitatud ühtki laeva (kui õigesti mäletan, on kas raamatus Vom Original zum Modell: U-Boottyp XXI või U-Boottyp XXI eri variantide augumustrite skeem koos ehitatud laevade numbritega – Grundausführung’is oli auke kummalgi küljel umbes 25, aga kasutuses leiti, et need kolisevad hirmsasti ja kõiki vaja ei ole, niimoodi keevitati enamik kinni ja kõige vähem jäi alles umbes kuus). Kaanepildi vead on, et mujal kui sadamas langetati sildumispollarid tekiga ühetasa ning vee all olid peilimisraam ja raadioantenn ilusti torni sees peidus, muidu murdnuks veetakistus need minema.

Veel ostan XX saj arhitektuuri ajaloo raamatu, kus eespool kõik tähtsaimad majad ja inimesed sees ning mis tagapool ulatub ikka kenasti 21. sajandi algusse.

Kella kõrtsis on uus kelner, kelle aeglus ja eriline ind klientide teenindamise asemel katta laudu paneb arvama, et teda õpetas ettekandja, kelle põsepuna ulatus ligi pealaeni.

No comments: