11.5.10

T, 1287. päev: Hiinast ja hiinlastest

Tööl on toanaaber omandanud häirivalt kõlarohke õunasöömisviisi. Saan aru, et ragin on õuna tähtis kvaliteediomadus, aga noh ei ole vaja seda suukoopaga resoneerida.

Edasi teema juurde.

Kui eile poest tulin, sisenes prisma juurest juba suletud ustega bussi hiina vägilane, läbi kinniste uste (need enne lahti käristades), mispeale bussijuht teda kõlaval häälel sõimas. Hiinlane vaikis.

Paar nädalat tagasi ootasin jaama bussipeatuses, mil sealt vantsis mööda hiinlaste turismirühm (hiinlased, st Hiina RV turistid käivad alati troppis, et keegi kaotsi ei läheks, viimased peaaegu tagurpidi), nad üritasid bussi alla jääda ja üks lõi tuvi jalaga.

Koolivend TK elab Taiwanil ja on kole pahane, et Eesti „ametnikunässi” jaoks on see lihtsalt Hiina, nagu oleks Hiina RV „ühe Hiina” soovunelm juba teostunud.

Jaama bussipeatuse juures käib ehitus, selle restorani asemel, kus bussiootajate õõvaks võis karbihooajal näha, kuidas pool meetrit eemal ajavad inimesed seda õudust näost sisse, haigutab nüüd auk. Nii palju on maailmas õiglust siiski olemas.

(Muide, kui kerite viidatud lehte ülespoole, siis maja, mille omanik akrobaatilisel viisil hekki pügab, on praegu müügil, nagu nägin eile prantsuse keelest tulles bussipeatuses oleva kinnisvarabüroo aknalt. Kuulutuses tutvustas maja just selle heki pilt, aga maja andmete hulgas ei mainitud, et selle pügamiseks läheb vaja väga pikka redelit, helikopterit või lendavat vaipa.)

1 comment:

AV said...

Tänud terviste eest, aga jätan siia tulnud kommentaari avaldamata. Selles oli liiga täpseid geograafilisi nimetusi (siin blogis käib lähemate kui nii 150 km kohtadega suur hämamine).

Mis puutub kommentaaris küsitud eesti blogisse, siis pean valmistama pettumuse, sest see ei ole kaugeltki sama huvitav kui siinne blogi. Seal on viimasel ajal põhiliselt unenägude üleskirjutused ja midagi põnevat neis ei ole. Aadressi teab umbes kaheksa inimest ja ma ei ole eriti huvitatud, et see leviks. Tut mir Leid, nagu sakslane ütleb.