17.5.10

E, 1290. päev: mida Juku ei õpi

Prantsuse keel. Saame kätte kontrolltööd. Tulemus on kole, aga mis parata, kui vigurvormid meeles ei ole. Ma nähtavasti ei ole ainus, sest mingis rühmatöös uurib kõrval istunu raamatu tagant tegusõna avoir mingit keerukat vormi, aga edasijõudnute kursusel seal seda enam ei ole; seega leiab kasutust tegusõnade saksa päritolu tabel, mis mul on igaks juhuks alati tunnis kaasas, kuigi see oleks kohasem algajaile. Õpime kahetsuse väljendamist ja kuigi eks elus ole muidki asju, mida kahetseda, pakun, et oleksin ma tegusõnade vormid varem ära õppinud, siis... Muidu on prantsuse keel nagu ikka: kohapeal mõtlen, et saaks juba mööda, saaks juba mööda, ja pärast mõtlen, et tore, et möödas, ega suurt mäletagi täpselt, mis juhtus. Järgmine tund olevat alles 1. juunil.

Lõuna ajal postkontoris vahepeal kadunud paki järel. See tõesti on vallakeskuse, mitte jaama postkontoris. Kahjuks ei ole leti ääres sama tädi, kes mind algul jaama omasse saatis.

Õhtul poest naastes soovin panna külmutatud juurikad sügavkülma, mille tulemusel sulatan selle. Ma parem ei kirjuta, kui palju sealt vett tuli.

No comments: