24.5.10

E, 1297. päev: usupüha

Käin hommikul uisutamas. Buss ja rong viivad 3,4 km pika rattateelõiguni, mida mäletan olevat parima kogu riigis. Kohe hommikul, et päike veel ei kütaks. Inimtühjas jaamas on aega ligi pool tundi ja võib täie rinnaga veenduda, et täna tõesti on vaba päev.

Olen kohal juba kell 9.06 ja selgub muidugi, et valesti mäletan. Ilmselt varjutas varem mu hinnangut asjaolu, et olin just veerenud kohale üle mitmeteistkilomeetrise lehmaraja ja äsja ületanud 40 m kõrguse künka, mistõttu laudsile rada tundus hunnitu. Tegelikult päris laudsile rada enam ei ole, rohkem nagu krobeline (kuigi majaesise jõeoru rattateele teeb pika puuga ära – sellele teeb muidugi mis tahes rattatee peale linnapargi lehmaradade).

Võimalik ka, et laagrid on liiva täis, sest nendest kostab kahtlast kriginat ja edasi hästi ei lähe. Rataste sahinat üldse ei kuule. Tuleks vahetada laagrid ja võib-olla ka rattad. Esialgne plaan oli purjetada rada edasi-tagasi läbi vähemalt kolm korda või rohkem, kuidas pooleteist tunni jooksul jõuab, aga lõppu jõudnuna otsustan, et kui nüüd hästi kiiresti teen, saan tagasi kohe järgmise rongiga ega pea tundi konutama peatuses järgmist oodates. See tähendab, et kogen vaevarohkeid minuteid ja kui kell on 9.49, aga 9.50-ks jaama kuidagi ei jõua (perrooni tagumisel otsal on ees kole raudaed), aga rongi ka ei paista, on kergendus suur, kui meenub, et rong läheb „alles” kell 9.53. Paar minutit teevad imet, saan kohale ja uisud alt ning rongi peale. Linnas taas püha puhul suhteliselt edukalt bussi peale (oodates lõõskavas päikesepaistes veerand tundi). Seega olen tagasi korteris juba üheteist paiku. Vahepeal isegi teen lõunauinaku pool tundi.

Loen teist eeloleva reisi raamatut ja õhtul retsenseerin magistritööd, leides sealt kaks olulist seika, millest üht (arvutusmeetod) võinuks juhendaja panna tähele, aga ei pannud ja selle tulemusel on umbes nagu võrreldud kapsaid ja porgandeid. Loen tööd paberil (istun rõdul, söön kartulikotlette ja teen paberile sõrmejälgi) ning märkmete puhtakskirjutamine võtab pärast aega kolm tundi.

No comments: