10.10.09

L, 1112. päev: matk



Eesti seltsi geopeitus, mis õnnestub 50% (üks aare jääb leidmata). Teekonna pikkus raudteede harujaamast (kuhu lõppes kevadine matk) käänulise mägioru lõpus olevasse linnakesse (mille olen kunagi kangelaslikult läbinud rulluiskudel) on kaardi järgi 14 km, X10 järgi on 15 km (eks metsas leiab X10 signaali mitte otse taevast, vaid iks kohast peegeldununa; ja ega ma seda puhkepausi ajal välja ka ei lülitanud, nii et selles kohas oleks teekonnajoone järgi olnud nagu jäneste kokkutulek) ja sammuloenduri järgi 12 km. Tõuse on X10 barometrilise altimeetri järgi kokku 599 m ja laskumisi kokku umbes 40 m võrra vähem, aga mõlema peal kuluvad kepid marjaks ära. Esimene tõus (150 m) on kohe alguses ja nii ränk, et juba 2 km järel toimub puhke- ja einepeatus, mis kestab ligi 40 minutit, kuni lahendame rootslase jutustatud mõistatuse.

Mets on sügisene, metsa roheline samet, kask kuldkollane jne. Vahepeal on piki nõlva kulgev rada päris kitsas ja langenud lehtede pärast libedavõitu. Kinnitan mitmel laskumisel, et veel nädal vihma ja see rada oleks enne kevadet läbimatu. Värsket vihma sajab mitu raksu juurde, aga päikest näeb rohkem. Ilmselt enamik muid tavalisi matkahuvilisi jäi vihma kartes koju.

Vihmaga on matkal ja fotokaga see kindel reegel, et kui kilejope selga saab ja seljakoti rihmad uuesti selle peale kinni, siis jääb vihm kohe järele. Samuti jääb vihm varsti järele, kui paigaldada fotoka peale vihmakatted.



Sihtjaamas sisseminekuväärilist kohvikut ei ole, jaamas on seega aega 35 minutit. Mu kaasasolnud veevarud on ammu läbi ja peenraha automaadi jaoks ka eriti ei ole (õnneks mäletan, kus seal jaamas on automaat), aga automaat võtab 5-sendiseid (kõik ei võta), nii et pudeli vee saan ja pärast ostmist jääb tervelt 4 senti üle.

Tagasiteel rongis näitab rootslane rootsi rongiajakirja Tåg. Teeme asjatundlikke tähendusi.

Õhtul jaamast kaks fotoajakirja, mis hommikul silma jäid; on ka muuseumiöö, aga ma ei viitsi sinna minna (matkal just ülistati, mis suurepärane asi on vann).

Korteris uus South Park, Dead Celebrities, kus teemaks suvel lahkunud Ameerika meelelahutus- ja teletöötajad. Michael Jackson, õigemini tema vaim ongi peaosas.

1 comment:

urk said...

Uhhh... ilus.
A see kileürpide selgasaamise ja vihma järelejäämise reegel kehtib kanuumatkadel ka, muide. Eilase lõpus vajus viimane kanuukond vaikselt ja sujuvalt jõkke, sest Elva on praegu kuhjaga täis, ja ilmselt läks meelest see, millest alustasime - enne astumist kontrolli, kas pole libe või pehme (peaaegu alati on). Kuigi kallas lõppes seal rohu sees nii märkamatult, et endalgi oli tiba tegu kanuude pesemise ajal.