3.10.09

L, 1105. päev: kärbeste kaunis elu

Vaatan, mis lisad on filmi Month Python's The Meaning of Life (1983) 20. aastapäeva (2003) DVD peal, filmi parimad kohad samuti (igavamad jätan vahele), näiteks filmi koreograafiast (nt et laulus Every Sperm Is Sacred olla osalenud suur osa Põhja-Inglismaa tantsukoolide lapsi – kes pärast valmis filmi oma noore ea tõttu vaadata ei tohtinud; alguses olla küll üritatud laste eest varjata, millest laul räägib, aga lastevanemate juuresolekul ja heakskiidul räägiti ikka kõik ära, ning kõik olid filmitegijaile tänulikud, et nad võtsid nõnda suurelt ette inimeste maailmavaate avardamise). Uutes, 2003. a lisades ei ole Monty Pythoni elusolevad liikmed ikka veel üle saanud sellest, et pungitan aga silmi ja olen igavesti naljakas (võib-olla John Cleese on, aga teised neli küll mitte).

Ballistikademonstraatori valmimine (kolm muud kooku; kokku on kaks kitseneva otsaga ja kaks ühtlase ristlõikega kooku ning kaks liikuva ja kaks kinnitatud vastukaaluga kooku) ja selle järel elutoa põranda puhastamine saepurust ja puidulaastudest, nii et nüüd saab pimedas elutoa läbida ilma muretsemata, kas leian ikka vajaliku puhta rajakese üles.

Töötlen puhkusepilte, eelkõige neid, mida võtsin maal venna suvekodus, kus süvenesin põhjalikult (nii palju, kui 1:4 makroga objektiiv lubas) kollases lillepõõsas askeldavatesse kiletiivalistesse. Ikka väga mitmesuguseid kärbsetaolisi putukaid on olemas! Mõni läigib, mõni on karvane nagu mesimumm; aga kes musta porikärbest lähivaates näinud ei ole, see ärgu teda lähedalt vaadakugi! Ees seisab tiiva soonemustri ja välimääraja abil täpsustamine, kes ja mis.

1 comment:

urk said...

pealegi tuleb putukaid-sitikaid juurde mu meelest, või hakkavad hammustama need, kes enne kuidagi muidu läbi said. Paar suve tagasi olid mingid eriti nähtamatud, s.t pisikesed, ja hammustasid labajala pealt ja läks rõvedalt paiste. Ei enne ega pärast pole juhtund, kusjuures olime kahekesi Võhandu ääres ja järgmine päev Räpinas saime kätte rootslase (või oli taanlane?), kelle olime lubanud koos kajakiga sealt ära tuua, ja tema oli ka näritud. Tema ütles, et pisikesed mustad. Me ei pand enne tähelegi, kui hooletus ees, paistetus taga.