27.10.09

T, 1129. päev: Norwegian blue

Näen unes, et lennuki väljumisaeg oli muutunud ja ma sain sellest teada voodis lamades (või olin aja veetmiseks läinud magama), nii et ka päriselt ärgates ei tea, kas on õhtu või hommik (näen, et seierid näitavad seitset – mis seitset, mõtlen) ja mis nädalapäev on. TUE on, mitte WED, mil lennuk ootabki.

Tööl sisustab hommikupooliku nelja termini kohta asjatundja seisukoha koostamine ja ühtlustamisettepanekute põhjendamine. Uhh. Mida enam [edasi] läheb kell, tidili-pom, seda imelikumaks läheb tunne, kas ikka jõuan tööd valmis. Google Translatori abil valmib kiri prantuse keele õpetajale, et palun teatagu, mida meilt kontrolltöös tahab. Reedel on nimelt mässavate talumeeste pärast ära jäänud tunni järeletegemine, aga ma peesitan sel ajal Eestis, olles pika nädalavahetuse plaaninud just selle järgi, et 2.11. prantuse keelt ei ole.

Töö saab nõutud määral valmis imelisel ajal kell 19.25, mil ainus pood, kuhu jõuan, on Kirikmäe prisma. Buss tuleb paar minutit tavalisest hiljem, nii et kui kohale jõuan, kuulen juba välisukse vahelt, et kuulutatakse juba, et chères clients, hakkame lõpetama, hakkame lõpetama. Mul tingimata plaanis külakostiks viia šampooni, mida muidugi on saada ka Eestis, aga kardetavasti Punase tänava garaaži toodanguna, sest mõjub miskipärast teisiti. Ja nagu ikka, nagu ikka, on kassasabas minu ees mingi sekeldus ja tuleb kanduda teise sabasse. Prantsuse kultuuri esindajana on Kirikmäe prisma asutus, mille sulgemisaeg tähendab mitte kellaaega, mil ostjad enam siseneda ei saa, nagu Eestis, vaid kellaaega, mil lastakse alla turvavõre ja keegi enam poest välja ei saa. Kui ukse poole kõnnin, on ostukeskuse enamik poode juba pimedad ja lukus, kuigi mu kella järgi on aega veel 3 minutit.

Praegune bussiraamat on Monty Pythoni autobiograafia, kus viis elusolijat liiget ja Graham Chapman haua tagant (tema mälestuste katketena ning elukaaslase, venna ning vennanaise mälestustena) kirjeldavad enda lugu, üpris palju on läbi juba, saab teada massiliselt pisifakte, mida ma varem veel ei teadnud. Peab ostma „Lendava Tsirkuse” DVD. Muide, kui sari lõpuks USAsse jõudis (umbes kuu aega enne, kui Inglismaal pidi hakatama linte kustutama) ja mingi Dallase kanal näitas sarja algupärasena, pooletunniste osade kaupa, siis kanal ABC otsustas aga saated ümber monteerida, et reklaam vahele panna (täpselt nagu seda tegi ETV, kui ETV-s oli veel reklaam), siis kaebasid nad ABC kohtusse ja neil läks kohtus üpris edukalt.

No comments: