20.10.09

T, 1122. päev: kops-kops-kops käib akna taga

Uni läheb kellaajal, mil ma eile juba töölaua taga istusin. Hea, et sel nädalal on veel suveaeg ja päike tõuseb kell kaheksa ja mitte kell üheksa! (Või noh... talveajaga tõuseks tegelikult kell seitse, mis oleks ärkamise seisukohast muidugi veel parem.)

Leian, et pühapäevastel valimistel oli Irja Tähismaa kandidaat ja sai kogunisti seitse häält, neist ühe elektrooniliselt. Et usun vendi Tähismaid mõlemat hääletavat interneti kaudu, aiman, et tulemuste selgumise järel sai Inno kere peale.

Sitemeter näitab, et ka Egiptuse ja Kramatorski veebilugejad on leidnud käesoleva blogi.

Uued koridoriaknad. Seni on olnud klaasplokkidest aknad, kuhu aastakümnetega on sisse tulnud pragusid ja mõnesse plokki ka päris palju vihmavett. Haamriga asjamees taob plokke just minu korrusel täna välja ning kolmandik on juba läinud. Igatahes täiesti erakordne, miks aknaid peab vahetama just külmal ajal? Eile kõndisid töömajaski ringi ämbrite ja harjadega mehed, nii et märkisin, et on aga aknapesuks tore soe ilm leitud, aga nad asusid puhtaks küürima hoopis välist aknalauda, mille projekteerija on jätnud kahe silma vahele kaks olulist ehitiste projekteerimise põhimõtet: a) ära tee rõhtpindu, muidu ei voola vesi ära; b) plekk paindub ja läheb lohku, nii et vesi ära ei voola.

LiebherrTöömaja vastasmaja ehtusele püstitatakse täna tornkraanat. Mark on sama kui kraanamängus. Näib, et mingi aeg kõnnime tööle ja töölt ära kraana alt läbi. Õhtul on kraana pööratud asendisse, et vastukaalu betoonplokid ripuvad täpselt kõnnitee kohal.

Tööl läheb kaua ja ei viitsi tuld põlema panna; miks küll ei ole klaviatuur taustavalgustusega nagu mul läpakas? See ei oleks ju nii eksootiline kui arvuti vesijahutus, mida huvilised ju ehitavad. Päris pimesi ma tippida ei suuda. (Mis meenutab aega, kui ostsin kirjutusmasina, mul ei olnud seal toas lampi ja kohe samal päeval otsustasin hakata tõlkima raamatut. Mida rohkem õhtul pimenes, seda pentsikumaks läks paberile saanud tekst.)

Poes on erakordselt palju rahvast; eks eile oli pood möllavate põllumeeste pärast kinni ja inimesed näivad täiendavat oma toiduvarusid.

100 vakka tangusoolaÕhtul näen, et koridoriaken ongi valmis, näitab koledat mäenõlva maja taga. Tali tuleb: all ukse juures on fua­jeesse valmis ladustatud 100 kg (sada kilo) sulatus­soola. Jajah, puistake aga, ehitus­mehed ja auto­parandajad ainult rõõmus­tavad, et saavad tööd juurde.

2 comments:

kylli said...

taustavalgustusega klaviatuurid on täitsa olemas, olen näinud, aga ainult inimesil, kes tavapärasest suurema hulga aega arvutimängudele pühendavad :)

AV said...

Väga meeldiv, ilmselt siis nagu kulumiskindla põhjaga hiired.