1.10.09

N, 1103. päev: kui uni ei tule, lugege kolmeni

Liftis soome kolleeg J, kes kurdab, et eile juhtus temalgi teeõnnetus ja uni tuli alles pool kolm. (Paar nädalat tagasi juhtusime samuti sama bussi pealt tulema ja ta rääkis, kuidas õige mitme aasta eest siiakanti siirdudes oli ta arvanud, et hakkab Pariisis käima umbes igal teisel nädalavahetusel, aga on seal käinud kõigi aastate jooksul ainult kolm korda.)

Esmaspäeval kurdetud koolitusbürokraatia jätkub: saan kolm meili, et hinda käidud koolitust! Mingit viidet, mis koolitused need täpselt olid, ei ole. Usutavasti on üks neist ühe kliendi ettekanne, teine sama kliendi seminar ja kolmas „Pipi Pikksuka” ning rootsi kriminullide tõlkimise kaks ettekannet, aga mis on mis, seda ei ole. Mõistmatu on ka see, miks avaneb vormi muudel sakkidel klõpsates kõigel kolmel eelmise prantsuse keele kursuse „koolitusnõude” leht (igas muide isesugune).

Mis kihk on eesti keeles kirjutada aasta kuupäeva ette (nt „2009. aasta 1. oktoober” ja mitte „1. oktoober 2009”)? Loe ja mõtle pikalt, mida on öelda tahetud.

Kell 15.44.30 kuni 15.47.00 ajuti ja korraks veel 15.53.30 väriseb maa. Aknalaual hakkavad toanaabri potitaime lehed värisema ja koridoris klõbiseb kapiuks. Võib-olla kukkus naaberriigis jälle mõne mahajäetud kaevanduse lagi sisse, nagu paar aastat tagasi, või siis kukkus naabermaja lammutusplatsil paari teraspostiköndi lahtikaevatud alusmüür uue hooneosa vundamendiauku.

Muidu rahulik, nädalavahetus varsti käega katsuda.

2 comments:

urk said...

'potitaim' ehk 'pot plant', mille toimetaja R kanepiks parandas. Sina muidugi ei ole Hollandis, aga...

urk said...

Ahjaa, ja aasta ette... vast ehk tegemaks selget vahet, et mitte 2008 ega 1823 oktoobrist käib jutt?
(verification - ansiv. Säh sulle).