19.10.09

E, 1121. päev: see maja võiks üle elada piiramise

Kõigepealt valimistulemustest. Tallinn on eestlaste jaoks kaotatud territoorium, eesti rahvuspealinn tuleks asutada mujale (täpselt nagu vene ajal: saarlased olla lubanud, et kui Eestist tehakse oblast, siis kuulutavad nad Saaremaal välja Eesti Vabariigi, ja tõmbasid selle kinnituseks Kuressaare linnuse torni vabariigi aastapäeva puhuks sinimustvalgeid lippe). Las Savisaar valitseb, kuidas tahab, kui paljukest talle elupäevi veel antud on (ja pärast seda, ennustan, muutub uue füüreri otsing suureks segaduseks, mille tulemusel Keskerakond laguneb). Lahti seletatuna tähendab see, et Tallinnast on saanud inner city ehk slumm: need, kel on võimalust, on eeslinnadesse kolinud, alles on jäänud Savisaare valijad – linnaümbruse valdade volikogudes ei ole Keskerakonnal enamust kuskil – Harku vallas 2 kohta 21st, Saue vallas 3 kohta 17st, Kiili vallas 1 koht 15st, Rae vallas 8 kohta 21st, Viimsi vallas 2 kohta 21st. Et nõnda läheb, oli selge sellest hetkest alates, kui selgus, kes on 90 000 valijaga Lasnamäel Keskerakonna nimekirjas nr 1. (Parteijuhtide kandideerimine kohalike volikogude valimistel peaks olema seadusega keelatud.) Samas ärgu hüpaku Savikas oma Lasnamäe hallipassimeestelt kogutud napi 39 000 poolthäälega midagi (84% – viis kuuendikku – Lasnamäel antud Keskerakonna häältest anti just talle), 2007 sai ta üle Eesti allkirjadena 100 000 vastuhäält (ja Ansipi 20 000, millest ta täna muudkui kilkab, andsid kodanikud, mitte muude riikide kodakondsed või sootuks kodakondsusetud, ja eelmistel tänavustel valimistel Tarandi saadud 102 509 kodaniku häälega võrreldes on Savika praegune saavutatu kaks ja pool korda väiksem ja Lasnamäe 93 121 valija juures selle ületamine koguni võimatu). (Oh pagan, meelde tuli, et ükspäev nägin unes, kuidas Lasnamäe oligi eraldi linn, seda juhtis Savisaar üksi, elanikele meeldis, isakesele toodi andameid, lehvitati tuult, riputati majaseintele pilte, peeti sibulkuplitega kirikus iga päev tänuteenistusi.) Aga muidu on areng põnev, näiteks Rahvaliit on saanud 6,5 korda vähem hääli kui eelmine kord, ilmselt on neid valinud ainult viimased rahvaliitlased ise. Minu valitud kandidaat sai oma ringkonnas kõige rohkem hääli (kusjuures mu teada ta seal ei ela), tore seegi.

Asutan end tööle minema hirmus vara, sest natuke enne seda, kui ma muidu Kirikmäele jõuan, pannakse täna liiklus kinni. Peatusest vurab mööda seninägematute numbritega busse. Tööl on tühjus; õhtupoole käib koridoris ülemusi, toanaaber kinnitab, et nad käivad näitamas, et nad on kohal.

Soome keele huviliste salaselts suureneb, ka rootslane M osutub kõnelevat soome keelt.

Tööl tegelen sihukese ajaviitega nagu äärmiselt halvale tõlkele tagasiside kirjutamisega. Nagu lõpuks selgub, on seal lehekülje kohta 5,5 otsetõlget ja 1 raske viga. Lehekülgi aga oli õige mitu ja tagasiside sedasi veel pikem kui tõlge ise.

Päeval pidid traktoristid tulema Kirikmäele ministeeriumi ette möllama, aga neid ei paista (mu aken on metsa poole) ja piima ka mäest alla ei voola. Võetud on hirmsad ettevaatusmeetmed, nagu reedel kirjeldatud: tulemus on see, et tavaline söökla on kinni (ja asutuse sööklast, kust mu teada sooja sööki ei saa, saan eelviimase võileiva), õhtul on ebatavaliselt vaikne ja muidu valgustatud tornidest paistavad ainult paar Iljitši lambikest. Kõige pahemaks üllatuseks on prisma kinni ja muudesse poodidesse enam ei jõua, mis tähendab korteris tungimist strateegiliste kuivainevarude kallale.

2 comments:

urk said...

Sa pead riisikotile märgi peale tegema (kriitiline piir), vt "Into the Wild", Chris McCandless. A Tallinnaga on vast nagu see kosmeetika, kus kookospähklid sees? Pealegi, ära lange lihtsameelse propaganda lõksu, Ansip ütles ka, et Pronkss. valimistulemust ei mõjutanud. (igaks juhuks olgu märgitud, et minu valitud inimene, kelle 5 e-häälest 1 oli minu oma, ei ole keskerakondlane.).

AV said...

Seda minagi, et kui ma registris oma elukoha kannaks üle tegelikku koju N. kreisilinna, siis muutuks ju Kilulinn veel ühe inimese võrra rohkem slummiks ja siis ei oleks mul mingit õigust kobiseda teemal, kui halvasti Kilulinna valitsetakse.