6.5.08

T, 684. päev: miks?

Väga vähe tööd, mis tähendab, et tuleb minna prantsuse keelde.

Merde.

Jään bussi tõttu 7 minutit hiljaks, aga valvelaua meldimislehelt näen, et olen esimene. Kole oleks, kui peaks kõiki harjutusi tegema üksi (nagu juhtus korra kooliajal fakultatiivses prantsuse keeles, kus ma pool aastat käisin; siis pidin üksi jutustama ilmatu pika loo Le chat ning õpetajal oli aega maailm). Aga siis tilgub poole tunni jooksul kohale veel kaks ning ligi kahe tunni pärast veel kolmaski.

Seekord on vaheaeg koguni tunni pikkune. Huvilisele teadmiseks esimeses pooles (120 minutit) käsitletud grammatikateemad:
  1. plus-que-parfait
  2. conditionnel passé
  3. les hypotheses (kordamine)
  4. futur antérieur
  5. subjonctif passé
  6. prépositions à et de
Harjutused peale selle. Mõni ime, et ajal, kui õpetaja reeglid ette vuristab, ei ole arusaamiseks aega.

Ka täna ei ole pangamaja sööklas võileibu alles. On mingi marjakook, vanillikastmega. Ilm on ilus, minnakse õue, kuhu tuleb küll ka õpetaja ning kus on päris jahe (ma olen särgiväel), aga sisse minna ei saa, sest siis tuleksid ülejäänud järele ja tund jätkuks. Laua küljest laskub ämblik ja asub usinasti punuma võrku minu ja lauajala vahele. Sööklavestlus toimub peamiselt lobisemissuutliku malta-itaallase ja õpetaja vahel ning me ülejäänud kuulame. Teine maltalane räägib uskumatut lugu, kuidas talle jäi märkamatuks, et ta laps on kurt, alles lastesõimes öeldi. Aga lõunamaa rahvas, mureta.

Korteri postkastis on järjekordse pakifirma silt, et mind polnud päeval kohal. No seda tean ma ise ka! Seekord on sildi taga kleeps, et kirjuta peale teine aadress ja kleebi postkasti külge, siis tuuakse sinna. Proovime.

No comments: