30.5.08

R, 703. päev: niidi otsas kiigub

Öösel mitu korda tugev äike. Kell 2.41 pikk pidev mürin ja paar väga valjut mürtsu, nii et lähen tõmban arvutijuhtme igaks juhuks seinast. Vihma pahiseb mis hirmus.

Hommikul hakkab öösel sadanud vesi aurustuma. Teisalt tore, kui homseni vesi kõik Maaselga ei voolaks, siis oleks ojades pisut rohkem vett kui pühapäeval. Ojapildid on ikka veel tegemata!

Juhtun majast väljudes samasse lifti kui joodiknaaber. Läbi pea käib mõte, mis siis saab, kui ma jään lifti kinni koos selle joomahulluga. Teinekord peaks sõimust hoolimata selle ohu ennetamiseks minema siiski teise liftiga või koguni jala.

Lõuna aegu käin jaamas ostmas õhtuks rongipiletit (rahvast on juba murdu) ja postkontoris.

Lõunalt naasnuna märkan peagi silmanurgast liikumist: mööda lauda kõnnib vilgas ämblik. Toanaaber C naaseb lõunalt täpselt hetkel, kui ämbliku aknast välja viskan, ja mõistagi tekitab see küsimuse, mille ma aknast välja viskasin. Reaktsioonist ei saa aru, kas ämblik olnuks teretulnud ka siis, kui ta ise olnuks kohal.

Alustan väga pika dokumendi toimetamist, mis tõotab tulla paras pähkel.

Õhtul käin T. linnakeses poes. Minekul passin algul kella, kas ikka jõuan; vahepeal loobun mõttest käia pangaautomaadist läbi; siis leian, et bussiga kolmveerand tunniga Kirikmäelt jaama siiski ei jõua (3 km), ja käin pangaautomaadi juures õige rahus, et aega järgmisele rongile küll; siis mõtlen, et võiks ju jaamast läbi käia, et äkki on rong veel väljumata. Ja nõnda ongi, kui ma 3 minutit pärast väljumisaega jaamahoonesse jõuan, näen, et rong on veel ees, ja kui minuti pärast tunnelist perroonile väljun, siis ka veel on ja ei ole ka mingit märki, et see kohe-kohe liikuma hakkaks. Istun peale ja läheb veel kaks minutit, enne kui rong liikuma hakkab. Usu või seda, et mind ootas.

Maaselja ja Savijõe ühinemiskohas on näha, kuidas nimele omaselt voolab Savijõest kollakas vesi; see on veel näha 5 km allavoolu, kui raudtee läheb üle Maaselja.

Poest väiksemaid fototarvikuid ja pilguheit rulluisuriiulitele, siis mingi prantsuse keele plaat, Saksamaa siinpoolse nurga topograafilise kaardiga CD-ROM (pelgan, et sellel on sama jõle kasutusliides nagu siinmaa sarnasel kaardiüllitisel, aga noh, 1:25 000 topograafilised kaardid ikkagi alati varnast võtta) ning kiletatud pappvoldik, millel prantsuse grammatika põhitõed saksa süsteemsusega. Tagasi jaama jõuan väga täpselt (rong sedapuhku ei hilinegi). Pärast jõuan käia veel läbi jaamapoe.

Kaardi-CD kasutusliides on mõnevõrra parem kui siinmaa kaardil. Mõnevõrra.

No comments: