7.5.07

E, 377. päev: mägede hääl

Tagasi tööl. Ilm on hall, vihmane ja külm. Ilm.ee teatab, et Eestis on sooja ligi 20 kraadi ja päike paistab. Lausa kade hakkab.

Toanaaber C küsib, mida ma nädalavahetusel tegin, ja saan teada, et tema käinud eile Eltzi linnuses, mis on mul tulevikuks kindlas plaanis.

Tuleb kutse järgmisele kohalikule eesti seltsi matkale, mis seekord algab Iluslinna linnuse juurest, kuhu ühel sügisesel matkal sattusin, aga mis oli siis kinni. Ka laupäeval plaanisin sinna minna, aga sõiduplaanid ei sobinud. Saan ühiskondliku ülesande kõneleda midagi sellest linnusest. Luban, keskendun küllap peamiselt linnuse kui ehitiseliigi üldarengule tulirelvade arengu varjus (kivilinnused ilmusid napilt enne tulirelvi, eksisteerisid umbes 400 a koos ning siis asendusid losside ja muldkindlustustega). Võib-olla ka midagi üldharivat linnuseelu ja raudrüüde kohta. Eks näis.

Uksest astub sisse keeletehnoloog P ja ütleb, et tuleb mind kirja panema uue dokumendiotsisüsteemi koolitusele. Mina vastu, et ma just käisin. Seepeale leiab P, et käisid jah, teeb paberile linnukese ja läheb minema.

Õhtul parandan kodutöid ja skannin üle 20 a vana filmi, kus kaasaegseis märkmeis tühjadeks tunnistatud kaadreist võlub skanner ühelt välja kujutise, kus mu vend tantsib, turban peas ja mingi halatt seljas, mõõkade tantsu, ning teisel istun mina puuriidas ja sõuan labidaga.

No comments: