14.5.07

E, 384. päev: tähed ja taevas

Homme on prantsuse keeles kontrolltöö. Hommikul loen üle eelmise kontroltöö või eksami jaoks valmismaalitud tegusõnade pööramise tabelid.

Tööl muudkui töö, ei midagi erilist – kui mitte arvestada seda, et leian seljakotist sinna ununenud binokli. Et töölt aknast on vaade palju ulatuslikum kui korteriaknast – täna on nähtavus üle 20 km – võiks binokkel ollagi parem tööl sahtlis. See binokkel (Optica 10 × 25) on olnud kasutusel 12 aastat järjest ja hakkab vaikselt õhtule minema – torud on hakanud logisema (ei püsi enam täiesti paralleelsed) ja teravustamine on suurem ooper. Mõne nädala eest hankisin tähtede vaatamiseks teise binokli (10 × 50) – mul korteris nimelt paistavad tähed niimoodi, et ei pea pead padjalt tõstma. Binokliga paistab tähti palju rohkem kui palja silmaga (eriti kui silmad on pimedusega harjunud) ja nende vaatamine isegi soojas toas pikutades on elamus.

Aga tagasi päevasesse aega.

Saadan ära järgmise puhkuseosa taotluse ja tellin lennukipiletid. Nagu varemgi, erinevad ka täna Estonian Airi ja SASi piletihinnad kasutatava otsisüsteemi otsilehel ja valimise lehel umbes viis korda. Nii jäävad ära eksootilised marsruudid Pariisi ja Viini kaudu. Tuleb otsida mujalt.

Õhtul poes ja siis tagasi korterisse. Lõõgastuseks YouTube'ist pisut põhjanaabrite huumorit (Kummeli), siis panen arvuti kinni (!!!) ja võtan ette prantsuse keele töövihiku, raamatu ja muuud paberid. Erilise hoolega loen neid asju, mida kindlalt tean homme kontrolltöösse tulevat, aga et ma olen kolm tundi puudunud, siis võib tulla ootamatuid asju.

No comments: