16.5.07

K, 386. päev: õige fail

Täna tuleb siis õige fail, kus on kümneid asjalikke parandusi ja üks asjatu. Põhjendan väga üksikasjalikult, miks on varasem versioon parem kui parandus. Ollakse nõus. Tore.

Veel üllatab täna hommikul tööl arvuti sellega, et kahest kuvarist parempoolne on umbes 60% ekraani laiusest (vasakust servast lugedes) venitanud üle kogu ekraani, st parem äär on serva taga. Veebibrauseri aken avaneb parempoolsele ekraanile kogu kuva suurusena ja selle liigutamiseks on vaja see kõigepealt vähendada. See jälle tähendab palju pimesi klõpsimist, kuni õige nupu peale juhtub.

Ja see pole kõik. Nimelt alates sellest, kui eelmisel nädalal kasutasin tõlke hindamise makrot, ei ole Wordi aknad käitunud korralikult (dokumendi aknad avanevad Wordi aknasse, mitte eraldi akendesse jne). Kuvarit sättinud itimees lubab mul lõuna ajal Wordi taasinstallida; pärast tuleb tagasi ja näitab, et lahendus on sootuks lihtne, seda saab teha Wordi menüüst.

Siis veel suhtlen ligi veerand tundi Eesti sidefirmaga, vahepeal kaob teenindaja kui maa alla ja ega mul ka töö kõrvalt kõige värskem tunne ole. Minu nimel on Eestis kaks lauatelefoni numbrit ja Elionile ei mahu pähe, et arved võiksid minna kumbki sinna aadressile, kus asub telefon. Aprillis muutsin ära teise telefoni arve aadressi ja tulemuseks on see, et kui varem tulid mõlemad arved mulle, siis nüüd lähevad mõlemad arved sinna. Varasem aadress oli nimekastiaadress ja saan teada, et Elionis aadressi muidu sisestada ei saa, kui peab olema tänav ja majanumber. Ning kui pakun, et sisestatagu kõigepealt sihtnumber, sellel numbril muud sihtkohta ei ole kui toatäis nimekaste, saan teada, et sihtnumbri järgi ka ei saa. Imestan, et põnev, enne seitse aastat selline aadress töötas, miks siis nüüd enam mitte. Eks järgmisel koduskäigul tule teine number ära anda.

Õhtul pikaks nädalavahetuseks süüa ostmas. Kella seitsme paiku on prisma leivariiul juba tühi nagu talongiajal. Muusikakogusse lisandub Björki uus plaat.

No comments: