29.5.07

T, 399, päev: kanakull lendas mu aknale

...õigemini naabertoa aknale, aga aknatagune karniis on lai, paistab mulle otse üle toanaabri kuvari kätte. Kell on siis 12.37. Lind on helehall, triibulise kõhuga, peaaegu varese suurune. Sirutan end toanaabri kuvarist mööda vaatama, pilgud kohtuvad, lind lendab minema, jõuan märgata konksus kollast nokka ja kollaseid jalgu. Pärastlõunal näen aknast sarnast lindu lendamas veel mitu korda, sh puude vahel, mis on kanakullile iseloomulik. Ja mul ei ole binoklit kaasas.

Muid tänaseid ebatavalisi sündmusi.

Hommikul satun lifti, kus on ees joodiknaaber, kes liftis suitsetab ja ilmselt on vajutanud suvalisi nuppe, sest lift peatub aeg-ajalt, aga ta väljuda ei taha.

Toanaaber on otsustanud täna kõrvaklappidest kostvale muusikale kaasa laulda. Vahest peaksin tegema sedasama, näiteks Eesti rahvamuusikaga, eriti setu muusikaga, mille abil sain kunagise ühikatoanaabri räpikuulamise kombest lahti, kasutades taimerit ja linti Setusongs. Võigas, sest paraku viibisin samas ruumis ka mina ise. Kunstmuusikast sobiks mu praeguste vokaalsete võimetega arvatavasti näiteks Metsatölli-nimelise taidluskollektiivi looming (ja ka nemad on kasutanud setu motiive, nimelt on neil laul Vellõkõsõ noorõkõsõ, mida eelmainitud salvestisel esitab verd tarretama paneval moel Uusvada küla meeskoor ja eeslaulja Nikolai Rimm, s 1922).

Aga mul oli kunagi töökaaslane, kes kontoris teiste seas töötades mitte ainult kontoris rõkkavale raadiole kaasa ei "laulnud", vaid tundis end lausa nii kodus, et ka kärinal peeretas, nii et ära tahtis lämmatada.

Töörindel on ainult pisitoimetusi. Vahetult enne tööpäeva lõppu näen, et tundmatu tõlkija on saanud holladi brandvertragende broeken maakeelseks vasteks umbes nagu tulekindlad püksikud, kusjuures selles segmendis loetletakse igasugu kaitserõivaid ja loetelu tõlkest puuduvad püksid. Tulekindlad püksikud oleksid muidugi huvitav leiutis mõlemat pidi, mis meenutab ka seda, et olen näinud tõlget, kus rõivas hot pants on ümber pandud sõnapaariks kuumad püksid.

Ja ühes kohas on näpukas, kus akna asemel seisab kana, kusjuures segment räägib selle tarvikutest, eelkõige linkidest (ukse- ja kanalingid). Aga see ei ole poolt nii lõbus kui tulekindlad püksikud.

See teema tuletab ka meelde South Parki päkapikkude äriskeemi, mis oli imelihtne: 1. Collect underpants. 2. ??? 3. Profit! See äriskeem, st x tegevusega tundmatul viisil kasumi saamine on ka tegelikus elus väga levinud, eks ole.

2 comments:

EESTIMAA BLOGI said...

Sattusin Teie blogile. Tundub olema palju huvitavat. Sattusin aga otsingusõnaga "rööbasbuss". Ja matk teemas oli juttu bussilt rongile minemisest. ehk on teil mingeid pilte sellistest ühispeatustest, kus buss peatub vahetult rongi kõrval? Ehk analooge lääne rööbasbussidest ja nende toimimisest?

AV said...

VEB'i rööbasbussi foto on näiteks siin loos. See on rohkem nagu ühe vaguniga rong. Ühes hilisemas loos mainitud rööbasbuss oli samalaadne (sellest mul fotosid üleval ei ole, aga võin panna).

Šveitsis, kus kitsarööpmeline raudtee on sama 1000 mm rööpmega kui tramm, sõidab üks Zürichi kantoni lähirongiliin (S 18, Forchbahn) linnas trammina, vt link.