4.2.10

N, 1206. päev: kevade

Selgub, et pooled töökaaslased ei oska arvutit sättida nii, et hüperlingid paistaksid muude kui väljakoodidena, ja nõuavad, et üks malldokument tuleks ära muuta, sest „viimasel ajal” on saabunud dokumendid olnud „teistsugused”. Imestan kõvasti, sest ma ei ole mingit muutust täheldanud (kontrollin näiteks nimetatud dokumendiga üle); mis viga malldokumenti muuta, eks ju, kirjuta ainult üks rida uuesti, ega selle muutjad ju pea muutma tõlkemäludes sadu ja sadu vanu vasteid, nagu ma alles tegin eelmisel nädalal. Olen töökaaslaste arvutioskamatusest rabatud.

Olekuriba näitab, et toimetatavas dokumendis on täpselt 666 sõna. Meenub kunagise töökoha nii usklik töökaaslane, et ta keeldus minemast firmaga restorani Carramba, sest eks sarnase hüüdsõna eesti vaste ole ju „kurat!”. Kunagi arvutanud keegi teine, et Coca-Cola pudelivesi maksab 666 korda rohkem kui Tallinna kraanivesi, ning järeldas, et ka Coca-Cola on saatanast.

Tõlgitavas dokumendis on juttu toetustest, aga mälust tuleb välja eelmise aasta versioon, kus on täitsa selgelt „teotus”, millega meenub episood kunagisest suurest tõlkeasutusest, mille mällu sattunud tuntud terminibaasiõnnetust on isikliku leiuna maininud lausa kaks inimest (mis mõistagi ei kahanda kummagi allika usaldusväärsust, vaid näitab, et selline apsakas keskses mälus tõesti oli ja sealt ka mitu korda välja tuli). Loost kolleegile pajatades saame kuulda mälestuse, kuidas mujal asutuses tulnud tõlkemälust välja rõve sõim. Ju oli tõlkijal juhe lõplikult kinni jooksnud.

Muidu ilma poolest ei ole täna lund enam peaaegu üldse. Päike paistab. Majatagune nõlv oli hommikul löönud kergelt rohetama. Päeval hõljub akna taga kiletiivalisi.

10 päeva ilmaennustus aga lubab, et nädala pärast tuleb jälle lumi maha. Jee.

Fotopood kirjutab, et mu objektiiv olla neil juba pakitud. No ja on ka aeg. Kui hästi läheb, saan nädalavahetusel eelmise nädalavahetuse pildid töödeldud. Eile õhtul sai valmis laupäeva piltide värvustasakaal ja sensorisodi eemaldamine, kromaatiline aberratsioon on valmis pooltel. Pühapäevast on pilte vähem.

No comments: