23.2.10

K, 1226. päev: äike ehk tahan olla kevadtuul

Öösel 11 kraadi sooja. Ärkan kell 6.14 (kui on veel üpris pime) linnulaulu peale ja ühtlasi täheldan, et käekella osutid on imelikus asendis, mis rohkem meenutab kolmveerand kolme. Võib-olla pimedas kell lihtsalt seisab. Mis lind laulab, ma ei saa aru ja teda ka ei paista. Võib-olla must- või mõni muu rästas. Kuldnokk mitte. Võitlen äratuskelladega edasi; kui valgeneb, võtavad ka käekella osutid normaalse asendi.

Bussipeatuses ja tööl akna taga kostab linnulaulu, mis tundub, nagu tuletaks metsvint meelde, kuidas ta laululugu käiski, muudkui kordab ja proovib, aga kogu laul veel meelde ei tule. Lõuna ajal on sooja 13½ kraadi. Aga kaks aastat tagasi käisin 24. veebruaril juba rulluisutamas.

Poole viiest on äike! Koha blitzortung.org andmeil on see ainus äike põhja pool Alpe. (Lähimatele tuttavatele saadetud meilis ma küll hõiskasin, et see on kogu Euroopa ainus äike, aga ma alla Vahemere kanti pilti üldse ei kerinudki. Itaalias ja Kreeka saartel oli ka.)

Vahepeal on tööl aplaava, et meile pannakse tuppa inimene juurde. Toanaaber protestib, et meil niigi kitsas, aga vat endine toanaaber C laiutab oma hiidkabinetis üksi. Õhtul tullakse uuesti ja teatatakse, et ei tulegi meile, pannakse C juurde. Toanaaber nendib, et ei tea, millal C teada saab, et „meie” soovitasime, et pandagu tema juurde.

Kas teate, et Fucking Hell on registreeritud kaubamärk? Fucking on teatavasti Austria küla ning Hell on saksa keeli hele õlu. Lihtne. Olevat samad inimesed taotlenud nimetust Fuckinger Hell, mis lükati tagasi. Üldse näikse Euroopas olevat taotletud üheksat kaubamärki, milles sõna fucking, ja kuigi neist enamik on tagasi lükatud, on olemas Taani rõivakaubamärk C.r.a.f.t. Cannot remember a fucking thing ja Saksa rõivakaubamärk fucking freezing! by TÜRPITZ ning taotlemisel on Hispaania rõivakaubamärk fL fucking' Limited.

No comments: